17-02-2023

Ontwerp tuinkantoor met NewOffice

Buitengewoon werken in een comfortabel en representatief tuinkantoor NewOffice uit Giessenburg ontwikkelt hoogwaardige en duurzame tuinkantoren die werkplezier en productiviteit stimuleren. Bongers Architecten heeft hen vanaf het begin mogen ondersteunen in het ontwerpen van een modern en universeel tuinkantoor.

NewOffice tuinkantoor ontwerp Bongers Architecten

Een goed begin…

Elke onderneming begint met een wens en een idee, zo ook bij NewOffice. “Wij geloven dat werken niet verbonden hoeft te zijn aan een ‘vast kantoor’. Iedereen moet kunnen werken vanuit een omgeving die past bij zijn werk- en levensritme.” Vertelt Christiaan den Toom, één van de vijf jonge ondernemers die NewOffice hebben opgericht.

Om dit concept van droom naar werkelijkheid te krijgen, is NewOffice al snel met Bongers Architecten in gesprek gegaan. Christiaan: “Om een kwalitatief hoogstaand product met een luxe en moderne uitstraling neer te zetten, was een architect nodig die als geen ander weet hoe gespeeld kan worden met ruimte, materiaal en gebruikservaring. Daarnaast was er ook sprake van een leuke persoonlijke klik, waarin het enthousiasme voor het plan breed werd gedragen. Bongers Architecten was daarom voor ons een logische keuze!”

Wensen en specificaties

Justin van der Kooij, architect bij Bongers Architecten, is vanaf het begin bij dit project betrokken geweest. “Er kwamen een aantal wensen naar voren die de basis vormden voor het ontwerp. Zo was bijvoorbeeld de maximale afmeting erg belangrijk voor het transport. En had een rechthoekig ontwerp de voorkeur. In verband met de locaties waar deze kantorengeplaatst gaan worden, is het belangrijk om zo functioneel mogelijk met de ruimte om te gaan. Hierbij was het creëren van een onderscheidend ontwerp ten opzichte van bestaande oplossingen het uitgangspunt.”

Eigentijds en dynamisch

“Met het houten kader van liggers en kolommen, zorgen we voor een dynamische werkomgeving. Dit kadert het te openen deel van het kantoor af en maakt het kantoor visueel aantrekkelijker.” zegt Justin. “Daarnaast creëert de ligger aan de bovenzijde van de unit een schaduwspel wat in combinatie met het materiaalgebruik zorgt voor een strakke, maar toch warme uitstraling. Het kader biedt mogelijkheden om te spelen met het basismodel door het gebruik van afwijkende materialen, afmetingen en afwerkingen.”

Materiaal en inrichting

Justin: “Voor de gevelafwerking van het kantoor hebben we gekozen voor fraké. Dit heeft een warme en natuurlijke uitstraling en is daarnaast een duurzame keuze. De kunstof kozijnenbeperken het onderhoud aan het kantoor voor de klant. De houten afwerking is bevestigd met een kliksysteem, waardoor geen bevestingsmiddelen te zien zijn.”

Christiaan van NewOffice gaat verder: “Het interieur van het kantoor is door ons afgestemd op het ontwerp wat door Bongers is gemaakt. Hierbij is gelet op zowel het behoud van zoveel mogelijk werkruimte in combinatie met de gewenste opbergruimte voor kantoorartikelen. Hiervoor zijn ook diverse opties ingetekend die af te stemmen zijn op de klantbehoefte en gebruiksfunctie van het tuinkantoor. Een passend interieur maakt het kantoor compleet. Alle keuzes die zijn gemaakt betreft ontwerp en inrichting zijn gericht op een comfortabele werkomgeving waar je in rust kunt werken!”

Samenwerking 

Christiaan: “We zijn ontzettend blij met de samenwerking die we hebben met Bongers Architecten. De lijnen zijn kort, en ze zijn nauw betrokken bij ons concept. Ze denken met ons mee om het product zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van onze klanten. We hopen in de toekomst nog veel gebruik te maken van de creatieve kennis en kunde van Bongers Architecten door onze tuinkantoren verder te ontwikkelen metverschillende formaten, afwerkingen en aanvullende opties!”

Heeft u ook een idee waar we u bij kunnen helpen? We denken graag met u mee om uw droom werkelijkheid te maken!

Meer weten over NewOffice en hun tuinkantoor ‘Oasis’? Kijk dan op www.yournewoffice.nl.

NewOffice tuinkantoor ontwerp Bongers Architecten

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.