10-11-2022

‘Veelzijdigheid en verantwoordelijkheid’

Het enthousiasme spat ervan af bij Joël Stuurman! Op 21-jarige leeftijd heeft hij er al een loopbaan opzitten bij Bongers Architecten. De technisch ontwerper is na zijn stage blijven hangen als medewerker voor één dag in de week, heeft zijn afstudeeropdracht bij ons gedaan en werkt nu fulltime bij Bongers Architecten.

bouwkundig tekenaar

“Tijdens mijn hbo-studie bouwkunde heb ik al een half jaar stage gelopen bij Bongers Architecten”, begint Joël zijn verhaal. “Vervolgens ben ik voor één dag in de week blijven hangen. Als bouwkundig tekenaar hield ik me bezig met kleinere projecten, zoals verbouwingen.”

Stage, werken en afstuderen

Joël: “Aan het einde van mijn studie heb ik mijn afstudeeronderzoek bij Bongers gedaan. Daar heb ik wel even over nagedacht, ik heb mijn oog zeker ook laten vallen op andere bedrijven. Maar het was midden in de COVID-periode en het bleek ook gewoon praktisch het onderzoek hier bij Bongers Architecten uit te voeren. Achteraf tel ik mijn zegeningen als ik reacties van medestudenten op hun afstudeerbedrijven hoor.”

Transformeren van bestaand utilitair vastgoed

“Het afstudeeronderzoek was gericht op het transformeren van bestaand utilitair vastgoed naar woningen”, vertelt Joël. “Niet direct een richting waar Bongers Architecten ervaring mee heeft, maar wél een discipline die steeds meer ingezet gaat worden tegen woningschaarste. Dat sluit goed aan bij de ambitie van Bongers Architecten om zich meer op de zakelijke markt te begeven. Dit onderzoek is één van de manieren die mogelijkheden te vergroten.”

Verantwoordelijkheid en variatie

Joël: “Tijdens mijn afstudeeronderzoek was al wel duidelijk dat ik na mijn diplomering fulltime bij Bongers Architecten zou gaan werken. Daarom ben ik blij dat ik met dit onderzoek een bijdrage aan het uitbreiden van ons dienstenpakket heb kunnen doen! Wat me zo bevalt aan werken bij dit bureau? Met name de korte lijntjes, redelijk veel verantwoordelijkheid die ik krijg en veel variatie in het werk!”

Omgevingsvergunningen aanvragen

“Het zijn gevarieerde dagen”, vervolgt hij. “Ik beman de telefooncentrale en ontvang gasten. Maar vooral verzorg ik de technische opzet voor de ontwerpen die de architecten maken. Wat is technisch mogelijk: ik leg daarin de koppeling tussen de uitvoering en het idee van de architect. Wanneer een idee lastig uitvoerbaar is, bedenk ik een aanpassing die esthetisch verantwoord is. Daarnaast houd ik me bezig met het aanvragen van omgevingsvergunningen. Daarbij moet je vooral geduldig zijn: de technische uitwerkingen moet vergund worden. Daarvoor wordt getoetst op allerlei bouwregels. Soms betrek ik de architect daarbij, vaak kan ik het zelf afhandelen.”

Stip op de horizon
Joël: “Wanneer een ontwerp gereed is voor uitvoering, heb ik overleg met de aannemer, constructeur en de installateur. Meestal ben ik tegelijkertijd bij vier of vijf projecten betrokken, die zich allen in andere fases bevinden. Die veelzijdigheid en verantwoordelijkheid vind ik leuk. Ik leer hier heel veel en heb op mijn 21e al een brede basis! Of ik dan ook mijn studie een vervolg ga geven? Die master in architectuur is een stip op mijn horizon!”

Ben je benieuwd wat werken bij Bongers Architecten voor jou kan inhouden? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op. We zijn nog op zoek naar uitbreiding van ons team met enthousiaste professionals! 

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.