04-04-2023

Aangesloten bij de BNA, wat betekent dat?

Bongers Architecten maakt, net als ruim duizend andere architectenbureaus in Nederland, deel uit van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus – BNA. Deze vereniging stimuleert sinds 1842 de ontwikkeling van de bouwkunst en bevordert de beroepsuitoefening van architecten.

BongersArchitecten-BNA

De branchevereniging stelt met haar kennis, invloed en netwerk de leden in staat duurzame ontwerpen van gebouwen, leefomgevingen en businessmodellen te realiseren.

Toegevoegde waarde

Sander Bongers ziet de toegevoegde waarde van de branchevereniging op verschillende manieren terugkeren. “Het straalt vertrouwen uit naar onze opdrachtgevers! Je moet de juiste kwalificaties hebben: wij conformeren ons daardoor aan de beroepsethiek die daarbij hoort. In die zin is het een soort keurmerk, wat je achter je bedrijfsnaam mag voeren. Een BNA architect staat voor een bepaald niveau van werken.”

Verder dan een predicaat

Het lidmaatschap gaat echter veel verder dan het predicaat wat achter je naam prijkt. Als vereniging biedt de BNA haar leden op tal van vlakken ondersteuning. “Inhoudelijk, maar ook op het gebied van het deelnemen aan een aanbesteding”, geeft Sander als voorbeeld. “Wij kunnen met juridische vragen bij hen terecht én ze organiseren opleidingen en cursussen. Ze creëren de voorwaarden die ervoor zorgen dat wij als leden op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen.”

Veel informatie beschikbaar

Ook de overvloed aan beschikbare informatie noemt Sander: “Wij krijgen via het platform van de BNA inzicht in documentatie, zoals standaard sjablonen of het opstellen van contracten. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden! Wat ook interessant is”, vervolgt hij: “Ze houden jaarlijks een benchmark onder alle aangesloten bureaus. In een enquête worden vragen gesteld over de hoeveelheid opdrachten, het aantal medewerkers en andere zaken. Zo kun je een vergelijking maken hoe je bureau zicht verhoudt tot collega’s. Met dat inzicht zie je wat je goed doet, en waar verbetering mogelijk is.”

Kwaliteitscontrole

Het lidmaatschap van de BNA is geen vanzelfsprekendheid. “Eén of meerdere medewerkers moeten de titel ‘architect’ mogen voeren op basis van hun diploma. Als bureau word je geacht voor een bepaalde kwaliteit te staan. In het geval van klachten, kun je door de BNA op je vingers worden getikt. Het lidmaatschap is zeker een vorm van kwaliteitscontrole! Het is bovendien een voordeel dat je als beroepsgroep vertegenwoordigd wordt, bijvoorbeeld in reactie op beslissingen van de overheid. Het is onze bewuste keuze om lid te zijn van de branchevereniging!”

Wilt u meer weten over ons lidmaatschap, of ander keurmerken? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.