Als er bouwplannen zijn dan heeft u als opdrachtgever vast een hoop vragen. Hieronder staan een aantal vragen met antwoorden. 

Vragen? 

Wat kan ik bouwen met mijn budget?

Een ontwerp wordt altijd op maat ontworpen, daarbij wordt er rekening gehouden met het vastgestelde budget.

Als wij een eerste schets of voorlopig ontwerp hebben gepresenteerd maken wij een elementenbegroting die gebaseerd is op de bouwprijzen die op dat moment van toepassing zijn. Op deze manier maken wij een realistisch plan wat voldoet aan uw wensen.

Waarom zou ik met Bongers Architecten mijn droomhuis bouwen?

Kiezen voor een architect gebeurt vaak met het hoofd en hart! Er is vaak vertrouwen nodig en een goede klik. Doordat ons bureau al meer dan 30 jaar bestaat kunnen wij u ervaringen van klanten delen.

Doordat er binnen ons bureau alle benodigde expertises aanwezig zijn kunnen wij u van planvorming tot aan oplevering begeleiden waardoor u optimaal ontzorgd wordt.

Met wat voor kosten moet ik allemaal rekening houden? 

Voor het bouwen van een bedrijfspand of woning hebben wij een investeringsraming ontwikkeld, deze kunt u bij ons opvragen. Hierin kunt u zien wat voor kosten er met een compleet traject gemoeid zijn. Wij vinden transparantie richting onze klanten heel belangrijk! 

Wat voor soort werkzaamheden verrichten jullie allemaal? 

Wij hebben een lijst samengesteld van onze werkzaamheden. Deze kunt u downloaden in onze downloadsectie. 

Wij wonen niet heel dichtbij jullie kantoor is dat een probleem? 

Bij ons is afstand geen probleem! Voor de eerste afspraak nodigen wij u graag uit bij ons op kantoor, zo krijgt u een goed beeld van wie wij zijn en wat voor visie wij hebben. Door alle middelen die wij gebruiken is het voor ons geen probleem om op afstand te communiceren. 

Hoe lang duurt het traject met de architect? 

Dat is heel verschillend! Iedere opdrachtgever heeft weer andere wensen en ideeën, het creatieve proces om tot een ontwerp te komen waarbij onze opdrachtgever tevreden is kan binnen een paar maanden afgerond zijn maar er zijn ook opdrachtgevers die hier meer tijd voor nodig hebben. Het traject met de gemeente duurt circa 8 weken + 6 weken bezwaartermijn. Gemiddeld duurt een ontwerptraject van een woning circa 20 tot 30 weken inclusief vergunningsaanvraag. 

Wat zijn de kosten van de architect? 

Het werk dat wij als architect leveren is altijd maatwerk. Het is geheel afhankelijk welke werkzaamheden wij voor jullie gaan verrichten, de grootte van de woning en de complexiteit van de opdracht. Dit maakt dat wij de prijs pas kunnen bepalen nadat wij uw wensen hebben geïnventariseerd. 

Binnen ons bureau werken wij met 2 modules. Onder de eerste module valt het Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp en het Technisch Ontwerp. Hier berekenen wij vaak rond de 3-4% over van de bouwkosten. Onder de tweede module valt de bouwbegeleiding. Hierbij kunnen wij meezoeken naar een aannemer, meekijken met de prijsvorming, maken wij werktekeningen en doen wij de bouwbegeleiding op de bouw. Hierover berekenen wij ook vaak rond de 3-4% van de bouwkosten. 

Wat is het verschil tussen Gebruiksoppervlakte, Bruto Vloeroppervlakte en m3?

Er zijn meerdere manieren om het formaat van een bouwwerk te definiëren, ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het formaat van een bouwwerk kan middels vierkante meters (m2) of kubieke meters (m3) berekend worden

Voor het bepalen van de vierkante meters (m2) gebruiken wij een tweetal meetmethodes:

 1. Bruto Vloeroppervlakte (BVO) | Totaalsom van het aantal m2 per verdieping langs de buitenkant van de gevels / daken gemeten.
 2. Gebruiksoppervlakte (GO) | Totaalsom van het aantal m2 per verdieping langs de binnenkant van de gevels / daken gemeten, het aantal m2 waar je functioneel gebruik van kunt maken.
  • Uitgesloten:
   • Draagmuren
   • Vides en/of trapsparingen > 4 m2
  • Overige eisen:
   • En een minimale vrije hoogte van 1,50 meter boven de vloer
   • Een minimale breedte van 1,80 meter

Voor het bepalen van de kubieke meters (m3) gebruiken wij een enkele meetmethode:

 1. Kuubs | Totaalsom van het aantal m3 per verdieping langs de buitenkant van de gevels / daken gemeten:
  • Aandachtspunt:
   • Er is geen vaste formule om het aantal m2 om te zetten naar m3 en andersom. Dit komt doordat hierin de hoogtemeters ook moeten worden meegenomen en er geen rekening wordt gehouden met schuine daken.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Ook uw
eigen Bongers?

Laten we kennismaken, wij staan voor u klaar!

Ons team van specialisten maakt u graag wegwijs bij het realiseren van 'Uw eigen Bongers'. 

Teambongers 2817

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.