31-03-2022

‘Heel tevreden met het proces en het eindresultaat!’

Dennis de Vries is directeur van Altec Industrial Identification in Papendrecht. Het ontwerp voor het nieuwe bedrijfspand van Altec was al de derde keer dat we met elkaar te maken hadden. In dit interview vertelt Dennis over wederzijds vertrouwen en de kracht van visualisatie.

Altec

Dennis: “Bongers Architecten heeft de voorkant van ons voormalige pand getekend: ze hebben het ontwerp van het verzamelpand zodanig aangepast, dat we ‘onze eigen voorkant’ kregen. Later heb ik intensief met hen samengewerkt, omdat ze mijn eigen huis hebben ontworpen. Daarom was het een kleine stap Bongers te vragen een ontwerp voor de nieuwbouw van ons bedrijfspand op Nieuwland Parc in Papendrecht te maken.”

Gegroeid

Altec levert labelprinters voor elk marktsegment. Zowel voor het printen van enkele labels op locatie, tot aan het printen van duizenden labels per dag in industriële omgevingen. Voor elke toepassing is een geschikt label. Bijvoorbeeld labels die resistent zijn tegen weersinvloeden, chemicaliën en extreme temperaturen, tot 1.000 graden Celsius. Altec bestaat sinds 1969 en is zich in de loop der tijd gaan richten op industriële identificatie. Het bedrijf is vanuit een woonwijk, met vier medewerkers, via verschillende panden gegroeid tot een bedrijf met twee vestigingen en meer dan vijftig medewerkers.

Schetsen

“Bongers heeft een aantal schetsen gemaakt voor ons nieuwe bedrijfspand”, vertelt Dennis. “We hadden deze grond al langer in bezit en Bongers heeft daar invulling aan gegeven. In eerste instantie tekenden zij een pand met drie lagen, maar dat vond ik te veel. Met twee lagen kan ik mijn medewerkers tenminste allemaal aankijken. Bongers tekende een mooi pand, maar toch had ik twijfels. De ‘second opinion’ die ik door een andere architect liet maken was weliswaar heel functioneel, maar dat was ‘geen pand voor ons’.”

Gevoel

Dennis: “Het is lastig te omschrijven wat wel en wat niet ‘past’. Dat heeft met gevoel te maken, elkaar kennen. Het ontwerp van Bongers ‘past’ gewoon veel beter bij ons. Als voorbeeld noem ik de entree: die is prominent, aan de industriekant van het terrein. Onze gasten worden echt verwelkomd. En dat het ontwerp van Bongers bij ons past, wordt bevestigd door de bezoekers. Zij zeggen: ‘het is af, het klopt. Zowel binnen als buiten.’ De uitstraling staat voor wat wij doen!”

Vertrouwen

“Dat wij elkaar al langer kenden, heeft met name voordelen in de communicatie”, vervolgt Dennis. “Ik heb vooral met Marcus en Sander te maken: wij kunnen eerlijk zijn tegen elkaar. Als mij iets niet bevalt, maar andersom ook. ‘Wij twijfelen of je dit wel echt wilt’, zeggen ze dan. Dat is tegengas en dat is goed! Dat kan alleen als de interactie goed is en er sprake is van wederzijds vertrouwen!”

Visualisatie

Dennis: “Wat mij heel erg aanspreekt in de werkwijze van Bongers, is de heldere en vroege visualisatie! Dat neemt veel onzekerheden weg en zorgt dat we al vroeg in het proces beslissingen konden nemen. We waren al heel ver, voordat er een paal in de grond zat. Door die 3D visualisatie kom je tot perfectie. Bovendien voorkomt het veel stress tijdens het bouwproces. Ik durf zaken aan Bongers Architecten over te laten en zij nemen mij veel werk uit handen. Hun finishing touch is belangrijk voor de afwerking. Ze hebben vloerbedekking uitgekozen en meubels en werkplekken ingetekend. Het resultaat is een super strak interieur!”

"Het ontwerp van Bongers ‘past’ gewoon veel beter bij ons."

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.