08-02-2024

‘Communicatief, creatief en controlerend sterk’

Wij zijn trots op ons ontwerp voor het nieuwe bedrijfspand van CEBEC Beveiligingen. Het bedrijf in Alphen aan den Rijn kan beginnen met de bouw van een uniek pand. Directeur-eigenaar Kees Bek en onze projectleider Markus van Dongen bespreken in dit interview het fraaie resultaat van onze prettige samenwerking.

Bedrijfspand cebec 08-02

Kees: “Naar aanleiding van ons eigen ontwerp is de gemeentelijke voortoetsing akkoord bevonden. Sander Bongers heeft vervolgens ‘onze eigen Bongers’ ontworpen!”

Randvoorwaarde

“Het eerste contact met Bongers Architecten was mijn ontmoeting met Marjan Bongers in de business club waar wij beiden lid zijn”, zegt Kees. “Vervolgens ben ik met Sander Bongers om de tafel gegaan en zijn we van gedachten gaan wisselen.” Markus: “We moesten bij het schetsen rekening houden met de randvoorwaarde qua vorm, omdat hier de voortoetsing op gebaseerd was.”

Eigen signatuur

Kees: “Maar ik wilde Sander wel de vrijheid geven zijn eigen signatuur aan het ontwerp toe te voegen. En dat is duidelijk terug te zien in het esthetische karakter van zijn ontwerp!” Markus: “Het resultaat is een ‘echte’ Bongers. Met de balustrades en ‘witte kraag’ als onderscheidend vermogen.” Kees: “Die balustrades waren mijn nadrukkelijke wens, de ‘kraag’ is een aanvulling door Sander.”

Uitermate prettige communicatie

“Dat element is stijlvol geïntegreerd en vormt het markant onderdeel van het exterieur”, vervolgt hij. Markus: “Binnen vier of vijf versies bereikten we al overeenstemming over het ontwerp, waarna Sander de details verder heeft uitgewerkt.” Kees: “De communicatie tijdens heel het proces was uitermate prettig. Met wederzijds respect hebben we naar elkaars ideeën geluisterd.”

Op zoek naar chemie

Kees: “Uiteindelijk vind ik de klik met de mensen met wie ik werk het meest belangrijk. Wat dat betreft, ben ik altijd op zoek naar chemie. En die vond ik direct bij Bongers Architecten. Kenmerkend voor hen is dat ze toegankelijk en open zijn. Zowel Marjan, Markus en Sander. Dat zorgt voor een comfortabel gevoel bij het stellen van vragen en het communiceren van wensen.”

Beveiliging in alle facetten

Het ontwerp voor het pand in Alphen aan den Rijn bestaat uit een vierkante toren van vier lagen. Twee lagen zijn bestemd voor eigen gebruik en twee om te verhuren. CEBEC biedt totale beveiliging in alle facetten. Ze houden zich voornamelijk bezig met inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking. Ze richten zich op zowel de particuliere, als de publieke sector.

Verfijnen en verfraaien bestaande ontwerp

Markus: “Onze taak was het verfijnen en verfraaien van het bestaande ontwerp. Met speciale aandacht voor de buitenkant en de balkonhekken, die nu een elegante ronding hebben gekregen. Verder wordt het ontwerp gekenmerkt door het vele glas en een eigentijdse, unieke uitstraling.”

Combinatie van kwaliteiten

Kees: “De kracht van Bongers Architecten is in mijn ogen de combinatie van verschillende kwaliteiten. De communicatieve vaardigheden van Marjan, het luisterend vermogen en de creativiteit van Sander. Hij kan heel goed op- en afschalen, afhankelijk van wensen en mogelijkheden. En dan de controle van Markus, waarmee hij heel het proces bewaakt.”

Esthetische toevoeging

“Persoonlijk vond ik het heel erg prettig dat ik ruimte kreeg voor het uitdragen van mijn eigen smaak, zonder discussie met een ‘starre’ architect”, besluit Kees. “Sander is uitermate vriendelijk en probeert echt te helpen, met zijn visie op architectuur. Zo heeft hij esthetisch echt iets toegevoegd aan het ontwerp!”

Bent u naar aanleiding van de ervaring van Kees Bek benieuwd welke mogelijkheden wij kunnen bieden voor ‘Uw eigen Bongers bedrijfspand? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.