18-04-2024

Familiedroom verwezenlijken

In Rhoon ontstaat een bijzonder woonproject: vier vrijstaande woningen op maat gemaakt voor vier gezinnen. Muhammet, een van de opdrachtgevers en Sander Bongers vertellen over de totstandkoming van dit persoonlijke project.

PROEF 2240533 Bongers content Overzicht

Hoe is het idee voor dit familieproject in Rhoon ontstaan?

Kavels

Muhammet: “Wij komen uit Hellevoetsluis en toen we op zoek waren naar een huis, vonden we een kavel in Rhoon! Aanvankelijk wilden we één huis bouwen, maar de ontwikkelaar 2d Vastgoed bood vier kavels aan. Dat was een prachtige kans die we als familie wilden benutten. We gingen op zoek naar een architect en via een tip van 2d Vastgoed kwamen uit bij Bongers Architecten. Zij hadden al een aantal mooie vrijstaande woningen in de buurt ontworpen.”

Duidelijk concept

Sander: “Muhammet en zijn familie benaderden ons met een duidelijke vraagstelling. Wij waren direct enthousiast om voor hen het ontwerp te maken. De gemeente stelde als voorwaarde dat de ontwerpen op elkaar afgestemd moesten zijn. Dat was een uitdagende voorwaarde, waar we graag aan voldeden.”

Samenwerking

“De samenwerking was vanaf het begin heel goed”, vult Muhammet aan. “We zijn allemaal langsgegaan bij Bongers Architecten om kennis te maken. Een goede klik is essentieel en die voelden we direct. We hebben individuele wensen besproken, maar hebben ons ook bemoeid met elkaars plannen.”

Afzonderlijke wensen

Sander: “We hebben de afzonderlijke wensen van iedereen geïntegreerd in de ontwerpen. Het was een proces van geven en nemen, waarbij we uiteindelijk tot ontwerpen kwamen die in harmonie zijn met elkaar. Binnen de kaders van het bestemmingsplan hebben we het maximale eruit gehaald

Vergunningstraject

Muhammet: “Bongers Architecten heeft de ontwerpen van de individuele woningen en het vergunningentraject voor hun rekening genomen. Ze hebben constructieve moeilijkheden en uitdagingen op het gebied van maximale omvang goed opgelost. Met als opvallende en creatieve oplossing een gezamenlijk, parkeerterrein dat meer ruimte voor uitbouw mogelijk maakt.”

Gemeenschappelijk beeld

Sander: “In de ontwerpen zie je duidelijk een gemeenschappelijk beeld. Enerzijds in antwoord op de wensen van Muhammet en zijn familie, anderzijds in lijn met de richtlijnen van de gemeente voor die locatie. Daarnaast heb ik natuurlijk zoveel mogelijk voldaan aan individuele wensen.”

Vaste contactpersoon

“Sander werd onze vaste contactpersoon”, vervolgt Muhammet. “Dat maakte het proces heel overzichtelijk. We konden altijd bij hem terecht. Hij gaf ons persoonlijke aandacht en hij reageerde snel op onze berichten.” Muhammet, zijn broers, nicht en gezinsleden zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat tot nu toe.

Betrokkenheid en meedenken

Muhammet: “Bongers Architecten onderscheidt zich door hun betrokkenheid en het meedenken vanaf het eerste moment. Dat waarderen we enorm! Ze hebben alle uitdagingen opgepakt en gezorgd dat voldaan wordt aan de regelgeving, terwijl onze wensen ook zijn ingevuld. We kijken uit naar het eind van het jaar: dan is de oplevering gepland!”

Heeft u ook plannen een kavel te bebouwen? Informeer dan naar onze mogelijkheden voor kavelarchitectuur. 

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.