25-01-2024

‘Groeien als ontwerper bij Bongers Architecten!’

Felix Evenblij is 1 december bij ons gestart als assistent-ontwerper. Hij kon direct aan de slag met het brainstormen over een leuk project! In dit ‘welkomst-interview’ vertelt hij over zijn werk én over zijn achtergrond, motivatie en ambities. Hij is in de zomer van ’23 afgestudeerd aan de TU Delft.

2231971 Bongers content januari   Overzicht

Felix: “Ik heb de bachelor Bouwkunde gedaan en Master Architecture. Dit is mijn eerste baan!”

Tiny house bouwen

“Tijdens de zomers van 2022 en 2023 heb ik samen met mijn vrouw, en met hulp van familie en vrienden, een tiny house gebouwd. In de zoektocht naar een bouw- en woonlocatie, kwamen we terecht bij een boer in Brandwijk. Daar zijn we gaan bouwen en daar wonen we nu ook. Ik woonde in die tijd nog in Rotterdam en telkens als we naar Brandwijk gingen, reden we langs Bongers Architecten.”

Uitdagingen bij Bongers Architecten

Felix: “Als assistent-ontwerper groei ik naar functie van - junior - architect. In deze rol kan ik nog veel leren: het is belangrijk de wensen van de opdrachtgever om te zetten in een architectonisch verantwoord ontwerp. Daarvoor kies je wat perfect past bij de stijl die de opdrachtgever wenst. Thuis zijn in alle stijlen, zie ik als een uitdaging. Zodat opdrachtgevers altijd weer verrast worden wanneer ze hun eigen wensen zien samenkomen in een ontwerp.”

Sfeer van lachen en hard werken

“De sfeer bij Bongers Architecten is goed”, stelt Felix nu al vast! “Hard werken, maar ook lachen. Dat heb ik gezien voor de kerstvakantie, toen er heel veel werk is verzet om nog onder oude en vooral bekende regelgeving vergunningen aan te vragen. Ondanks de drukte, kan ik altijd hulp vragen. Daarnaast is het gewoon heel gezellig samenwerken en mooie projecten neerzetten!”

Ontwerpvaardigheden en Beroepservaringsperiode

Felix: “Ik wil groeien in mijn ontwerpvaardigheden. Tijdens mijn studie heb ik meer ontwerpen gemaakt voor utiliteitsbouw dan voor woningbouw. Voor die particulieren wil ik de wens vertalen in een ontwerp. Met oog voor de stijl, de specifieke woonwensen en hun budget. Verder wil ik de komende twee jaar mijn Beroepservaringsperiode (BEP) doen. Dat is nodig om de beschermde titel van architect te krijgen.”

Klussen en zaalvoetbal

Felix is 23 jaar oud en is afgelopen zomer getrouwd. “Met Gerjanne! Zij werkt vier dagen in de week bij Elkekastopmaat in Barneveld. Naast klussen - ons tiny house bouwen! - houd ik van voetballen. Dat doe ik vooral in de zaal, één of twee keer per week.”

Ben je naar aanleiding van het verhaal van Felix benieuwd naar werken bij Bongers Architecten? Kijk dan eens bij onze vacatures of neem contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.