20 -10-2022

Het ging ons vooral om de binnenkant, om de ruimte’

Samen met zijn echtgenote kocht Jaap Weijers grond in Haarlem, met als doel daar hun eigen huis te laten bouwen. “Heel ‘traditioneel’ zijn we gaan googelen, op zoek naar een geschikte architect.” Jaap vertelt hoe ze Bongers Architecten hebben gevonden.

“In onze zoektocht naar mooie huizen, kwamen we al snel op het spoor van Bongers Architecten”, vertelt Jaap. “In die fase wilden we ons huis prefab laten bouwen: de prefab-betonbouwer die we vonden, wees ons toevalligerwijs ook op Bongers Architecten: dat kon geen toeval zijn!”

‘We kozen voor kwaliteit’

De familie Weijers was aanvankelijk ‘alleen maar’ op zoek naar een mooi ontwerp: ze namen zich voor bijvoorbeeld de bouwbegeleiding zelf te verzorgen. Ook het prefab-plan maakte deel uit van die basisgedachte. Jaap: “Sander Bongers gaf direct al aan dat hij niet op basis van een prefab tekening aan de slag ging: hij hoorde onze wensen aan en begon opnieuw. Ondertussen realiseerden wij ons dat prefab niet de afwerking zou opleveren die we zochten. We kozen voor kwaliteit!”

‘Eén van de krachten van Bongers’

Jaap: “Dat is één van de krachten van Bongers Architecten. Sander heeft ons nooit een richting uitgeduwd, maar gaandeweg het proces hebben we gebruik gemaakt van alle diensten die in zijn offerte stonden. En dat was een goede keuze: met de bouwbegeleiding is die dienstverlening echt van toegevoegde waarde! De ontwerpen van Sander waren ook prima: hij ging heel erg ver mee met onze feedback!”

‘Ze zij heel erg klantgericht’

“Bij Bongers Architecten zijn ze heel erg klantgericht”, vervolgt Jaap. “Sander, maar ook projectleider Markus hebben waanzinnig werk afgeleverd. Ze hebben ons laten inzien wat de bouwbegeleiding vanuit de architect waard is! Uiteindelijk gingen we toch stap na stap met Bongers ‘mee’ en hebben zij ons door het volledige proces begeleidt. En Sander wist ons te verrassen, door in zijn ontwerp een hoek zo te ontwerpen, waardoor er licht in heel de woning valt. Dat was precies de oplossing waar wij al lang ons hoofd over braken!”

‘Hij werkt met een duidelijke visie’

Jaap: “Op dit moment werkt de aannemer hard aan de bouw: het wordt een notaris-achtige woning, met wit gestucte muren. Het is een fors pand, van zo’n duizend kuub. Dat is ook precies wat we wilden: flinke veel leefruimte, waarbij de buitenkant voor ons minder van belang is. Het ontwerp van Sander is mooier dan we zelf bedacht hadden. Zijn eerste ontwerp vonden we aan de kleine kant, maar we waren wel al verkocht aan de stijl en zijn manier van werken. Zijn signatuur is ‘veel licht’. Sander werk duidelijk vanuit een bepaalde visie. Nu krijgen we een heel fraai huis, met die gewenst ruimte. De status is dat de dakpannen worden gelegd en dat we in januari of februari het huis kunnen betrekken!”

'Ze hebben goed geluisterd'
“Die soepele voortgang heeft ook met de goede bouwbegeleiding van Markus te maken. We bezoeken de bouwvergaderingen die hij organiseert, maar gaan ook zelf regelmatig langs op de bouw. We moeten echt blijven opletten, tijdens de bouw gaan er altijd dingen anders dan gepland! Voor ons is het heel bijzonder, maar het is geen huis vol met hoogstandjes geworden. Het is een prachtig ruim huis geworden, precies zoals wij dat wilden. Daar heeft Bongers Architecten goed naar geluisterd!”

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.