23-02-2023

Duidelijk in investeringskosten en haalbaarheid

Bongers Architecten hecht veel waarde aan een open en eerlijke communicatie naar klanten. Om zeker te zijn dat een investering haalbaar is, maken we van tevoren een investeringsraming. Dit is een overzicht waarin alle kosten voor de bouw van een project beschreven zijn. Zo maken we de totale investeringskosten helder en kunnen we gericht een ontwerp maken.

investeringsraming

Welke kosten zijn het?

In de investeringsraming wordt niet alleen de bouwprijs meegenomen, maar alle kosten die nodig zijn om het project te ontwikkelen. Dit is overigens een dynamisch document, zodat de prijzen up-to-date blijven bij veranderingen. In een investeringsraming houden wij rekening met de: kavelkosten, voorbereidingskosten, bouwkosten, terreinkosten en inrichtingskosten. 

Kavelkosten

Kavelkosten hebben betrekking op de aankoop van de kavel. Denk hierbij aan de prijs van de grond per vierkante meter, overdrachtsbelasting, sloopkosten en financieringskosten.

Voorbereidingskosten

In de voorbereidingskosten komen de kosten van de adviseurs, constructeur en architect, aan bod. Daarnaast krijgt u bij de voorbereiding te maken met de legeskosten voor de gemeente, onderzoeksrapportages en sonderingen. 

Bouwkosten

Na de voorbereiding is het tijd om te starten met de bouw. Deze kosten zijn afhankelijk van het te bouwen object. De kosten voor de bouw van een kantoorpand zijn bijvoorbeeld hoger dan de kosten voor de bouw van een bedrijfshal. Hierbij wordt (indien gewenst) ook rekening gehouden met onvoorziene kosten en de kosten van duurzaamheidsmaatregelen.

Terreinkosten

Het aansluiten van de nutsvoorzieningen en riolering valt onder de terreinkosten. Andere kosten die bij deze kostenpost komen kijken, zijn tuininrichtingskosten, zoals bestrating en beplanting. 

Inrichtingskosten

Na de bouw moet u ook rekening houden met kosten voor de inrichting. Deze kosten zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen. Kosten die hieronder kunnen vallen zijn, keuken, verlichting, vloerafwerkingen en gordijnen.

Alle kosten tezamen vormen de totale investering van uw bouwplan. Naar wens kunnen ook kosten voor bijvoorbeeld alarminstallatie en domotica worden meegenomen. Veel van de prijzen zijn afhankelijk van de materiaalkeuze en de complexiteit van het ontwerp. Voor ieder project geldt dat het maatwerk is. De investeringsraming geeft richting aan het bouwtraject.

Ondersteuning

Bongers Architecten vindt het belangrijk om goede ondersteuning te bieden tijdens dit voortraject. We nemen graag de tijd om met u de kosten van de investeringsraming door te nemen. Voor ons is een investeringsraming van belang, zodat we in een vroeg stadium op de hoogte zijn van het budget en daar een passend ontwerp bij kunnen maken. In overleg met de klant bepalen we in alle eerlijkheid of een plan realiseerbaar is binnen het gestelde budget.

Volgende stap

Wanneer de investeringsraming is opgesteld, is het aan de klant om te bepalen of het project van start gaat. Als de opdracht definitief is, wordt het ontwerp gemaakt op basis van het aantal beschikbare vierkante meters. De investeringsraming is ook in deze fase een document dat steeds bijgewerkt moet worden. We houden de kosten nauwlettend in de gaten, zodat het beschikbare budget niet overschreden wordt. We gaan altijd voor het best mogelijke ontwerp passend binnen de investeringsraming. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de kosten voor Uw eigen Bongers? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.