02-02-2023

Julian Fiole: ‘Passie voor modelleren’

Julian Fiole is onze nieuwe bouwkundig modelleur. Hij is op 2 januari begonnen. Tijdens zijn opleiding heeft hij een grote passie voor het modelleren van woningen en gebouwen in 3D ontwikkeld. In dit interview stelt hij zich nader voor en vertelt hij over zijn eerste weken op onze werkvloer.

Julian Fiole

Julian: “Ik ben twintig jaar oud en heb de mbo 4 opleiding middenkaderfunctionaris in de bouw op het Da Vinci College gevolgd. Die opleiding, in Hardinxveld-Giessendam, was in samenwerking met Bouwmensen. Het is een vierjarig traject, waarvan ik twee jaar op school lessen heb gevolgd. Aansluitend heb ik twee jaar werken-leren gedaan. Nadat ik mijn diploma heb gehaald, heb ik een jaar bij een klein aannemersbedrijf gewerkt.”

Nieuwe dingen leren

“Op een gegeven moment wilde ik nieuwe dingen leren en ben ik op zoek gegaan naar ander werk. De vacature van Bongers Architecten sprak mij direct aan. Ik kreeg een aantrekkelijk beeld via de website. Het leek mij ook een leuk team. Bovendien was de reisafstand van mijn woonplaats Alblasserdam naar Oud-Alblas ook aantrekkelijk! Het kennismakingsgesprek was positief en ook mijn ‘meeloopdag’ verliep goed. Omdat ik gewend was met een ander tekenprogramma te werken, heb ik mij geconcentreerd op de overstap naar ArchiCAD. Dat ging relatief snel en nu komt het neer op de fijne kneepjes onder de knie krijgen.”

Inwerkperiode achter de rug

Julian: “Mijn inwerkperiode zit erop. Met vragen kan ik bij al mijn collega’s terecht, maar Joël Stuurman was mijn vaste aanspreekpunt. Ik ben vooral bezig het programma zo goed mogelijk te beheersen. Inmiddels ben ik voldoende zelfstandig om eigen projecten op te pakken. Dat houdt in dat ik een definitief ontwerp uitwerk, waar vervolgens vergunning op wordt aangevraagd.”

Plannen uitwerken

“Op dit moment ben ik bezig met de 3D uitwerking van de plannen voor de renovatie van het kantoor. Dat komt erop neer dat ik eerst de huidige situatie uitteken, waarna bepaald wordt hoe en door wie de nieuwe plannen worden uitgewerkt.” Julian: “Door mijn algemene bouwkundige opleiding, had ik ook op de bouwplaats kunnen staan. Voormalige studiegenoten zijn nu bijvoorbeeld uitvoerder of werkvoorbereider. Afhankelijk van je stagerichting, kun je die keuze maken. Zoals gezegd, gaat mijn interesse heel erg uit naar modelleren: deze functie past helemaal. Het is heel erg leuk, het bevalt goed!”

Ontwikkelen in bouwkundig tekenen

Julian: “ArchiCAD is dus mijn gereedschap en daarmee werken is het hoofdbestanddeel van mijn werkdag. Ik heb een eigen werkplek, waar alle faciliteiten top zijn. De sfeer op kantoor is ook leuk. Ik heb gezellige collega’s en iedereen maakt een praatje als het werk het toelaat.” Julian is nog voorzichtig met vooruitkijken: “Ambities? Voor nu wil ik mij zo goed mogelijk ontwikkelen in bouwkundig tekenen. Steeds beter worden en afhankelijk daarvan stappen maken! Later lijkt het mij leuk bijvoorbeeld stagiaires te begeleiden. Ik ben blij met mijn keuze voor een overzichtelijk en persoonlijk bureau. Tijdens mijn stages heb ik die voorkeur al ontwikkeld. Buiten mijn werkuren vind ik het heerlijk om actief bezig te zijn. Sporten doe ik graag, zowel in de sportschool als bij De Alblas, de voetbalvereniging waar ik speel. Daarnaast ben ik graag onder de mensen: ik hou van gezelligheid!”

Spreekt werken bij een creatief, overzichtelijk en persoonlijk architectenbureau jou ook aan? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.