11-01-2024

‘Laat ik het zo zeggen; bij die ene dag is het niet gebleven...’

Vorige week kreeg ik bericht van LinkedIn dat het alweer 5 jaar geleden is dat ik de sprong waagde om als office manager aan de slag te gaan bij Bongers Architecten.

Dat zorgde voor een moment van reflectie: dit wil ik delen, met een persoonlijke noot!

WhatsApp Image 2024 01 15 at 09.13.43 (1)

Vijf jaar geleden werkte ik nog bij Yulius als ouderbegeleider. En toen was daar het moment dat Sander mij vroeg of ik samen met hem aan de slag wilde bij Bongers Architecten. Om hem te ondersteunen met alle zaken naast het ontwerpen en tekenen. Door de jaren dat ik al betrokken was bij het bedrijf, was de ‘liefde’ er zeker! Vooruit: één dag in de week wilde ik wel aan de slag. Geen idee wat dit mij en ons zou brengen. Laat ik het zo zeggen: bij die ene dag is het niet gebleven…

 Wat ik kan zeggen, is dat ik een echte ‘carrièreswitch’ heb gemaakt. Van hulpverlener naar ondernemer! In plaats van onder een baas werken, ineens eigen baas zijn. Met alles wat daarbij komt kijken: administratie, HR, beleidsplannen en visie. Soms zeg ik wel eens gekscherend dat we twee bedrijven hebben. Want naast Bongers hebben we ook ons gezin met drie ‘eigen Bongers(jes)’. Soms is dat wel zoeken naar een goede balans.

Waar ik heel dankbaar voor ben, is dat ik in al die vijf jaar onwijs veel hulp heb gehad van mensen om mij heen. Hier een kleine greep van partijen die mij hebben geholpen.  Dat begon met het verzorgen van de administratie, waar ik totaal geen weet van had. Stapje voor stapje ben ik meegenomen door de mensen van Hoek & Blok, naast administratie, inmiddels ook op het gebied van HR.

 We hebben samen met MM-design gekeken naar onze visie: wie wij zijn en daar een gezamenlijke strategie aan gelinkt. Met elkaar bedenken we steeds weer mooie onderwerpen! Daarbij hebben zij mij geholpen met vertrouwen in mezelf: dat ik wel degelijk een mooi aandeel heb binnen het team. En dat ik kan vertellen waar we voor staan, ook al kan ik niet tekenen of ontwerpen! Zo mag ik nu vol trots bedrijven vertellen wie we zijn en waar we als Bongers Architecten voor staan. Ik verzorg de kennismaking met klanten en je ziet me met regelmaat op netwerkbijeenkomsten. Bovendien ben ik aangesloten bij BCNS: een positieve groep ondernemers, van wie ik veel leer over ondernemen.

 Pieterjan Koolmees, die met ons in gesprek gaat over wat ons als bedrijf bezighoudt. Hij heeft momenten met heel het team. Met elkaar kijken we waar we voor willen gaan. En het is fijn even te bellen, wanneer ik advies nodig heb.

En dan natuurlijk de vraag ‘hoe is het om met je man samen te werken?!’ Ik heb dit nooit als spannend ervaren en wist al direct dat wij dit kunnen. En dat is gebleken! En nee, er is thuis zeker een ander gespreksonderwerp dan Bongers Architecten. We hebben allebei onze eigen taken en versterken elkaar in wat we doen.

Terugkijkend op deze vijf jaar, had ik nooit gedacht dat ik hier zou staan en alles wat we doen zou beheersen. Ik heb hiervan geleerd, dat je juist door alle krachtige mensen om je heen, daar kan komen waar je wilt. Dat je het niet alleen hoeft te doen of het wiel alleen moet uitvinden. Nee, juist door als ondernemers de koppen bij elkaar te steken, ieders kwaliteiten daarbij te benutten, maak je elkaar sterker en kun je met elkaar veel bereiken.

Verder wil ik alle partijen waar we mee samenwerken enorm bedanken! Het is mooi om te zien hoe we met elkaar van die mooie projecten realiseren!

Wat ben ik onwijs trots op het team Bongers Architecten! Dat we met elkaar elk jaar weer groeien en samen streven naar het hoogst haalbare. Ja, ik ben nog steeds met recht trots dat ik deze stap vijf jaar geleden heb gezet. Is het altijd gemakkelijk? Zeker niet. Elke keer weer komen dingen naar voren waarvan ik denk ‘hoe dan?!’.... Maar met elkaar komen we er! Zodat we voor onze opdrachtgevers steeds weer mooie ontwerpen maken en hen kunnen begeleiden naar hun ‘Eigen Bongers’!

Bent u benieuwd naar onze projecten? Neem dan contact met ons op of kijk op onze projectenpagina.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.