29-06-2023

‘De spin in het web’

Hoewel Bongers Architecten doorgaans de eerste partij is die door een opdrachtgever wordt benaderd, is een nieuwbouwproject altijd een samenwerkingsverband. “Wij zijn wel vaak de spin in het web”, zegt onze projectleider Markus van Dongen.

Markus: “Tijdens de ontwerpfase verbinden wij verschillende partijen. We brengen disciplines bij elkaar om tot een integraal ontwerp te komen.”

Adviserende schil

De werkverdeling bij het realiseren van zo’n ‘adviserende schil’, ligt redelijk vast bij Bongers Architecten. “Sander Bongers speelt vooral in de ontwerpfase van een project een bepalende rol. Vervolgens komen mijn collega Menno Kooistra of ik als projectleiders in beeld. Afhankelijk van de opdracht, de opdrachtgever, de locatie en de planning verzamelen wij de specialisten om tot een optimaal resultaat te komen.”

Vertrouwen

Bongers Architecten heeft een veelzijdig netwerk van adviseurs om zich heen verzameld. Ze maken vaak gebruik van dezelfde partners. “Dat heeft voor een groot deel met vertrouwen te maken”, legt Markus uit. Dat zijn bijvoorbeeld constructeurs, interieurarchitecten, adviseurs installaties, bouwfysica.

Ervaring

De ‘klik’ is heel belangrijk, stelt Markus. “Het is goed om geregeld met nieuwe partners de verbinding te zoeken. Dat houdt iedereen scherp en wordt ook bepaald door de aard van de opdracht. Tijdens de kennismaking met een nieuwe partij merken wij al snel genoeg of zo’n samenwerking bestendig kan worden. Op basis van onze ruime ervaring maken wij die keuze.

Totaalconcept

Markus: “Onze klik met een partner is belangrijk, maar dat geldt net zo goed voor de onderlinge chemie in het team én met de opdrachtgever.” Naast architect, is Bongers Architecten ook een ‘full service’ dienstverlener op het gebied van nieuwbouw. “Zowel in opdracht van particulieren als voor zakelijke klanten. Wij maken de inschatting of bepaalde partners bij een opdracht en opdrachtgever passen. Wij bewaken het totaalconcept.”

Verbinding

De adviseurs uit de ontwerpfase blijven gedurende het hele project betrokken. Ze monitoren en bewaken de specifieke uitvoering. In alle disciplines worden partijen tot het einde meegenomen voor kwaliteitsborging. Markus: “Wanneer je ‘dezelfde taal spreekt’, is connectie en contact heel makkelijk gelegd. Wij weten wat we aan elkaar hebben. Die verbinding komt het resultaat ten goede!”

Optimaal resultaat

Voor dat optimale resultaat zoekt Bongers Architecten partijen met specifieke expertise: adviseurs die meedenken en aanvullend zijn voor een project. “Wij weten zelf veel”, besluit Markus. “Maar we willen het best mogelijke advies voor onze opdrachtgevers, particulier of zakelijk.”

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op of bekijk onze website.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.