22-03-2024

‘Meedenken met onze wensen’

Op basis van een aantal losse woorden heeft Sander Bongers naar grote tevredenheid een schuurwoning in Berkenwoude ontworpen. Daarnaast hebben wij ook de bouwbegeleiding verzorgd en meegedacht over het interieur. In dit interview vertelt eigenaresse Lilian wat in haar ogen de grote kracht van onze werkwijze is.

Lilian Spijker

Lilian: “Wij hebben in onze zoektocht naar een architect voor ons huis in Berkenwoude in Bongers Architecten een partner gevonden die nauw aansloot bij onze wensen. We vonden hen online en gingen met hen en een tweetal andere architecten het gesprek aan.”

Direct goed gevoel

“Vanaf de eerste ontmoeting was ons gevoel direct goed. Sander Bongers heeft ons vanaf het begin uitzonderlijk goed begeleid. De ontwikkeling van een huis is een complex proces, waarin we voor overweldigend veel keuzes werden gesteld. Bongers Architecten leidde ons heel adequaat stap voor stap door dit proces, met rust en expertise.”

Wensen kunstig vertaald

Lilian en Henk wilden een woning die functioneel en eenvoudig was, maar ook naadloos aansloot op het landschap. “We gaven Sander woorden mee als licht, hoogte, strakke lijnen en een vloeiende verbinding tussen binnen en buiten. Hij heeft die abstracte richtlijnen omgezet in een tastbaar plan. Daarin heeft hij onze wensen op een kunstige manier vertaald. Het was indrukwekkend hoe snel en soepel het proces verliep!”

Deel van omgeving

De materialen, veel hout, ook in de gevelbekleding, maken het huis tot een deel van het omringende landschap. De complimenten van verschillende buren bevestigen dat. “Bongers Architecten heeft naast het ontwerp, ook de bouwbegeleiding verzorgd. Als lid van het bouwteam, samen met Aannemingsbedrijf W. Visser en Zn uit Ouderkerk aan den IJssel, initieerde Bongers Architecten de bouwvergaderingen op de bouwplaats.”

Meedenken en adviseren

Naast het ontwerp van het huis, dacht Bongers Architecten mee over oplossingen voor het interieur. “De trap en brug bij de vide zijn daardoor eenvoudig, sober en strak geworden. Precies zoals ik voor ogen had. Ook over andere details, zoals de afmetingen voor de keuken, of de indeling van de badkamer hebben ze ons geadviseerd.”

Informeren en instrueren

Lilian: “Wij werden gedurende heel het proces van tevoren geïnformeerd en geïnstrueerd. Mede daardoor konden we in de kerstvakantie verhuizen, wat ons streven was. De bouwbegeleiding was cruciaal bij het halen van de planning en bewaken van de esthetische uitgangspunten.”

Basis voor succesvolle samenwerking

“Hun bereidheid met ons mee te denken en zich aan te passen aan onze wensen, is hun grootste kracht. Het vertrouwen dat we vanaf het begin voelden werd bevestigd en vormde de basis voor de succesvolle samenwerking! Het is een heel mooi huis met levensloopbestendige elementen. Wij zijn heel blij met het resultaat!”

Bent u ook op zoek naar ‘Uw eigen Bongers’? Bezoek ons dan tijdens Beurs Eigen Huis, van 22 tot en met 24 maart op stand - B3.08 - in Jaarbeurs Utrecht.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.