22-09-2022

Ming en Michiel: meewerken en ontdekken

De jeugd heeft de toekomst: de Bouwkunde studenten Ming Hol en Michiel Ros van 21 en 22 jaar oud lopen hun derdejaars-stage bij ons op kantoor en vertellen wat zij leren én wat zij bijdragen bij Bongers Architecten.

Ming heeft behalve haar studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam ook op de TU Delft Bouwkunde gevolgd: “Door alle corona omstandigheden ben ik daar mee gestopt. Van de andere kant: als ik niet was gestopt had ik ook geen stage gelopen bij Bongers Architecten…” Michiel is ook derdejaars student Bouwkunde: “Met het profiel architectuur.”

Meewerkstage

Ming en Michiel zijn frequente bezoekers van de ‘tekenkamer’ bij Bongers Architecten: “De afgelopen weken heb ik mij veel bezig gehouden met het maken van visualisaties”, vertelt Michiel. “Voor mijn stageperiode bij Bongers Architecten ben ik óók bezig met het maken van bouwkundige tekeningen.” Ming: “Tijdens deze meewerkstage van vijf maanden doe ik veel kennis op en werk ik mee aan projecten: de ‘tekenkamer’ leer ik goed kennen!”

Goede begeleiding

Zowel Ming als Michiel zijn goed te spreken over hun stage tot zover. Ming: “De stage bevalt me heel goed! In het begin heb ik vooral het programma ArchiCad leren kennen. Ik word goed begeleid en ze nemen ook echt de tijd om dingen uit te leggen.” Michiel houdt zijn antwoord meer algemeen: “Door de diverse projecten en het veelzijdige team waar ik deel van uit mag maken, bevalt mijn stage uitstekend!”

Relaxed en leerzaam

Ming vervolgt: “Persoonlijk vind ik dat het bedrijf een zeer aangename werksfeer heeft. Dat komt denk ik door de kleinschaligheid van het bureau. Er is een informele werksfeer en de lijnen zijn kort. Daarnaast is er nauwelijks sprake van hiërarchie tussen de verschillende functies.” Die ontspannen en positieve sfeer valt ook Michiel op: “Het is fijn om samen te mogen werken met alle professionals binnen dit bedrijf.” Ming benoemt ook de vriendelijke en behulpzame collega’s: “Wanneer ik ergens moeite mee heb, is iedereen bereid mij te helpen. Zij nemen daar ruim de tijd voor. Dat waardeer ik erg. Zo is het een relaxte en zeer leerzame omgeving!”

Ambities

“Van jongs af aan heb ik plezier in het tekenen”, is Michiel duidelijk wat betreft zijn toekomstplannen. “Afgelopen jaren heb ik deze passie kunnen verwerken in mijn opleidingen. Ik ambieer van deze passie ook mijn werk te maken!” Ming heeft op dat vlak minder omlijnde verwachtingen. “Ik heb nog geen specifieke carrièredoelen. Deze stage zie ik daarom ook als een mooie kans te ontdekken waar mijn specifieke interesses liggen. Wat ik wel kan vertellen, is dat ik het in elk geval prima naar mijn zin heb met mijn stage bij Bongers Architecten!”

Ben jij ook op zoek naar een stimulerende stageplek bij een laagdrempelig architectenbureau? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.