13-10-2022

Onderscheidend ontwerpen voor de zakelijke markt

Wat maakt ontwerpen voor een zakelijke opdrachtgever anders dan voor een particuliere opdrachtgever? Met het beantwoorden van deze vraag, tonen Sander en Justin aan dat we zowel voor de particuliere áls de zakelijke markt zo dicht mogelijk bij de wensen van onze opdrachtgevers willen blijven.

ontwerpen zakelijke markt

“Waarin is het ontwerpen voor een zakelijke opdrachtgever onderscheidend ten opzichte van onze werkwijze voor particuliere opdrachtgevers”, herhaalt Sander de vraag. “In de zakelijke markt kan je onderscheid maken”, vult Justin hem aan. “Projectontwikkelaars, ondernemers of maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld.”

Bedrijfspand

Sander: “Een zakelijke opdrachtgever kan een ondernemer zijn die een nieuw bedrijfspand wil bouwen of zijn huidige pand wil restylen en verduurzamen. Dan proberen we de visie van het bedrijf te vertalen in het ontwerp. Het moet een visitekaartje zijn. Daarnaast is het belangrijk dat het pand goed functioneert.” Justin: “Vaak zijn de lijnen heel kort en efficiënt. De werkgever wil bovendien een plek creëren waar medewerkers zich prettig voelen en optimaal functioneren.” Sander: “We denken graag mee over een prettige werkomgeving. Daarvoor maken we veel gebruik van licht, zorgen bijvoorbeeld voor plekken met weinig prikkels en letten op de akoestiek.”

Flexibele basis

Sander: “Bij opdrachten voor een projectontwikkelaar hebben we geen direct contact met de uiteindelijke bewoner of gebruiker van het pand. Het is de uitdaging om flexibiliteit in te bouwen in het ontwerp, zodat het aansluit bij de uiteindelijke bewoner of gebruiker. In dat geval bieden we bijvoorbeeld een aantal opties aan in het ontwerp.” Justin: “Bijvoorbeeld mogelijkheden tot een aanbouw of een afwijkende indeling. Het is een basis, die verder ontwikkeld kan worden. Het is hoe dan ook minder maatwerk.”

Informatiemomenten

Sander: “Wij leveren ook regelmatig onze bijdrage bij de opdrachten van maatschappelijke organisaties. Denk dan aan het ontwerpen van een kerk!” Justin: “In dat proces is fasering erg belangrijk! We zorgen bij elke fase dan voor een informatiemoment. In het geval van een kerk, betrekken we de kerkraad en de kerkgangers zoveel mogelijk bij de keuzes die we maken. Dat is belangrijk voor het uiteindelijke functioneren van het gebouw.”

Doorgronden van de opdrachtgever

“Het komt er in grote lijnen op neer”, vat Sander samen, “dat ook onze zakelijke werkwijze afhankelijk is van de opdrachtgever: projectontwikkelaar, maatschappelijke organisatie of ondernemer. Wij staan ervoor, ongeacht de opdrachtgever, uitdagingen op creatieve wijze op te lossen. Door een creatieve benadering, en niet voor eerste beste praktische oplossing te kiezen, kunnen we oplossingen op meerdere vlakken bieden. Het kostenaspect houden we heel goed in de gaten: ook met beperkte middelen maken we iets moois! Een lager budget hoeft geen goedkoop pand op te leveren: het doorgronden van de opdrachtgever blijft heel belangrijk!”

Bent u benieuwd wat voor onderscheidend ontwerp wij voor uw zakelijk project kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.