08-09-2022

Ontwikkelingen op het gebied van BENG

BENG staat voor Bijna Energieneutraal Gebouw. Sinds 2021 moet elke nieuwbouw voldoen aan de BENG-eisen. De invoering ging gepaard met een nieuwe methode om de energiezuinigheid te bepalen, aan de hand van de BENG berekening.

woning met zonnepanelen

Vanaf het begin hebben we ervoor gekozen om deze berekening zelf uit te voeren. Zo houden we grip op de opties en de mogelijkheden om een bijna energie neutrale woning te ontwerpen en te realiseren. Wij zijn dan ook op de hoogte van de allernieuwste technieken op het gebied van energiezuinigheid.

Ambitie

De ambitie van onze klanten op het gebied van energiezuinigheid en comfort is altijd ons uitgangspunt bij het bepalen van een energieconcept. Zo bepalen we welk installatietype past bij de wens van onze klant. Dit gebeurt in een vroeg stadium, en wordt in de loop van het ontwerptraject verder uitgediept.

Kritisch 

Wij vinden het belangrijk kritisch te kijken naar de resultaten van de berekening. Zo zijn we er zeker van dat de woning behaaglijk wordt en dat er niet onnodig voor dure oplossingen wordt gekozen. De rekenmethode kent namelijk wel wat tegenstrijdigheden. Ook zien we waar de aannemer extra op moet letten tijdens de bouw.

Grip

We krijgen steeds meer grip op Bijna Energieneutraal ontwerpen: welke invloed hebben architectonische elementen op de energievraag van een woning of gebouw? Daardoor realiseren we prachtige woningen en gebouwen, die ook steeds beter presteren!

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor ‘Uw eigen Bongers’ zijn? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.