16-12-2022

‘Onze visie in vijf speerpunten’

Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden Uw eigen Bongers te perfectioneren! Om onze toekomstplannen handen en voeten te geven, zijn we de samenwerking aangegaan met Pieter-Jan Koolmees van organisatieadviesbureau SpartnerS. Onze antwoorden op zijn vragen - Hoe hebben wij onze zaken geregeld? Wat zijn onze uitdagingen? Wie doet wat en waarom? - hebben vijf inzichtelijke speerpunten opgeleverd.

Omdat we eerst aan de basis hebben gewerkt, zijn we nu klaar om de volgende stappen te zetten.

Team overal bij betrekken

Pieter-Jan: “Het sterke aan Sander en Marjan is dat zij heel het team overal bij betrekken. Daardoor zijn knelpunten beter inzichtelijk. En het is duidelijk wat de afzonderlijke kwaliteiten binnen het team zijn. We hebben samen gekeken hoe hun proces stapsgewijs verloopt. De fasering is helder: dat loopt heel strak!”

Speerpunten

Er zijn prioriteiten gesteld bij het formuleren van de speerpunten: voortdurend afwegen wat het doel is én daaraan voldoen. Dat interne proces mag niet verstoord worden. Bongers Architecten staat voor kwaliteit en opdrachtgevers moeten daarvan doordrongen zijn!

Zakelijke markt

Marjan: “Ons doel is een balans tussen particuliere en zakelijke opdrachten. Inmiddels geven we zichtbaarheid aan dat doel. Dat betekent zakelijke relaties benaderen met ons portfolio en communicatief aandacht aan dat doel schenken!” Daarnaast worden ook hier weer vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld ‘met wie willen we zaken doen?’, ‘welke projecten willen we uitvoeren?’ en ‘welke netwerken bezoeken we?’. Met behulp van Pieter-Jan is een interne verdeling gemaakt van de balans binnen het team: kwaliteit blijft voorop staan!

Groei

Wanneer je groei ambieert, moet je keuzes maken. Nieuwe medewerkers werven? Taken verdelen en bepalen welke kwaliteiten aanwezig zijn, en waar behoefte aan is. Pieter-Jan: “Voor Bongers Architecten is het behoud van kernwaarden, van klanttevredenheid en van de balans tussen zakelijk en privé erg belangrijk. Ook wanneer dat consequenties voor de werkvoorraad heeft.”

Samenwerken

Samenwerkingsverbanden wegen zwaar voor ons. We hebben huidige samenwerkingen in kaart gebracht. Aan de hand daarvan is nagedacht welke verbanden nog passen en met welke partijen in de toekomst samengewerkt kan worden. Marjan: “Wat zijn de voor- en nadelen van bepaalde samenwerkingen, zowel kwalitatief als kwantitatief! Het is vooral belangrijk samenwerking te blijven zoeken. Laten zien wie we zijn, aan aannemers, projectontwikkelaars en opdrachtgevers. Zakelijk én particulier!”

Tevreden medewerkers
Pieter-Jan: “Mijn visie op het creëren van betrokken medewerkers sluit volledig aan bij Bongers Architecten. Het moet leuk blijven met elkaar! Ik ben ervan overtuigd dat in een positieve werksfeer de beste resultaten worden behaald.” Daarom wordt veel aandacht aan ontwikkeling en ambitie besteed, zowel collectief als individueel. Marjan: “Wij zien het als samen werken en samen groeien. Het is belangrijk om te weten waar de krachten liggen, maar ook goed om te weten waar de behoeftes liggen.” Pieter-Jan: “Marjan gaat momenten inplannen: tijd maken om heel concreet zaken met elkaar te bespreken!”

Kwaliteit leveren
Kwaliteit leveren betekent jezelf willen verbeteren. Het hangt ook samen met een reëel zelfbeeld. Pieter-Jan: “Waar moeten we nog extra focus op leggen? Daar moet je over nadenken, want je kan niet alles zelf. Ook daar moet je weer keuzes maken om je doel te bereiken. Zoeken naar de juiste partijen heeft ook met kwaliteit te maken. Dat moet je durven!”

Marjan: “Met de hulp van Pieter-Jan hebben we nagedacht hoe we onze speerpunten op de korte, midden en lange termijn kunnen waarmaken. Met al zijn vragen heeft hij ons echt geholpen heel concreet over onszelf na te denken. Ik gun elk bedrijf een Pieter-Jan!

Wilt u meer weten over onze visie op de toekomst? Neem dan contact met ons op. U kunt ook contact opnemen met Pieter-Jan.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.