29-09-2022

Haarzicht: luxe, seriematig, mét eigen identiteit

Enerzijds staat Bongers Architecten voor het ontwerpen van luxueuze woningen. Anderzijds richten wij ons op de zakelijke markt: naast het realiseren van bedrijfspanden gaat dat ook op voor opdrachten van projectontwikkelaars in de woningbouw. Project Haarzicht in Vleuten is een opdracht die beide werelden verenigt.

Addie Mulder is adjunct-directeur bij Bunnik Projekten. Deze middelgrote projectontwikkelaar uit IJsselstein is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige woningbouw en bedrijfshuisvesting. Voor de zesde fase van project Haarzicht in Vleuten vroegen zij Bongers Architecten voor het ontwerp van vijf exclusieve villa’s, onder de naam ‘Vivere’.

Vivere: de kers op de taart

Addie: “Dit project bestaat uit zes fases, van in totaal honderdtwintig woningen. Haarzicht maakt deel uit van een woonwijk met zeshonderd woningen, die de rand van Leidsche Rijn vormen. Als projectontwikkelaar vallen wij terug op een aantal architectenbureaus, waar wij regelmatig mee samenwerken. Voor deze specifieke laatste fase - de kers op de taart - waren we op zoek naar een architect met ervaring in het exclusieve woningontwerp.”

Gecharmeerd van portfolio

“We hadden een idee voor de ontwikkeling, op het gebied van uitstraling en typologie”, vertelt Addie. “Door plaatjes te kijken, te oriënteren en referenties te beoordelen hebben we Bongers Architecten gevonden. Directeur Vincent Bunnik en ik waren beide gecharmeerd van hun website en van hun portfolio. Het sloot aan bij onze visie voor dit project!”

Seriematig én individueel

“Wij staan zeer positief tegenover het verzoek van professionele opdrachtgevers”, vertelt Sander. “Het is aantrekkelijk aan de slag te gaan met meer volume, grotere projecten. En in dit geval betreft het een heel leuk project. Het bestrijkt twee werelden: het is seriematig, maar ook met veel ruimte voor de keuzes van de toekomstige bewoners.” Hij vervolgt: “We hebben een basis voor het ontwerp gemaakt van drie verschillende types: ‘modern’, ‘landelijk’ en ‘jaren ‘30’. De woningen zijn uit dezelfde basis opgebouwd, maar bieden veel vrijheid aan dekopers. Er zijn verschillende opties om uit te werken.”

Op creatieve wijze invullen

Addie: “Op dit moment zijn de vijf villa’s in de voorverkoop. Voor deze exclusieve kavelsbenaderen de makelaars een specifiek publiek. De woningen zijn per kavel uitgetekend. We proberen zoveel mogelijk vast te houden aan het ontwerp. Voor de specifieke invulling van wensen van geïnteresseerden focussen we met name op de binnenkant. Afgezien van dragende elementen, is daar veel mogelijk. Daar schakelen we onze interieurpartijen voor in.” Sander: “Wij blijven betrokken, bijvoorbeeld met het oog op de omgevingsvergunning. We werken mee met eventuele architectonische aanpassingen aan de buitenkant. Als architect kunnen we daar altijd op creatieve wijze invulling aan geven, zonder te ver af te dwalen van het aanvankelijke ontwerp.”

Goede samenwerking

Zowel Sander als Addie zijn erg te spreken over de samenwerking. Addie: “Het klikt! Wij hebben aangegeven hoe wij willen werken, waarbij we Haarzicht fase 4 als uitgangspunt hebben meegegeven. Sander heeft dat naar zich toegetrokken.” Sander: “Ik ben gaan sparren met Bunnik Projekten en kreeg goede Feedback op mijn schetsontwerpen. Zo zijn we tot eenoptimaal ontwerp gekomen. Voor mij was de uitdaging de diepe kavels, met een beperkte breedte. Die ruimte heb ik zo goed mogelijk proberen te benutten.” Addie: “En dat is goed gelukt! Wij kregen tijdens de ontwerpfase al een helder beeld door de 3D visualisaties. Dat is een prettige manier van tekenen en presenteren.”

Vaste partners

Wat dit voor een toekomstige samenwerking betekent? Addie: “Gezien de samenwerking voegen wij met Bongers Architecten een naam toe aan ons lijstje van vaste partners!” Sander: “Dat gevoel is wederzijds: het is heel fijn dat je als architect de ruimte krijgt. Bunnik Projekten ziet de waarde van een ontwerp in. Ze denken op een goede manier mee over de optimalisatie, zonder af te wijken van hun visie.”

Bent u benieuwd naar onze invulling van de zesde fase van project Haarzicht? Op de website van Haarzicht vind u meer informatie of bekijk de video hieronder.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.