28-04-2022

'Je ziet iets ontstaan!'

Markus van Dongen werkt al sinds 1999 bij Bongers Architecten! Binnengekomen als stagiair, is hij inmiddels al jarenlang projectleider. Hij staat opdrachtgevers bij en begeleidt de uitvoering. Markus vervult een zeer gevarieerde rol!

Markus

Bouwkunde

“Via mijn mbo-stage ben ik hier binnengekomen”, vertelt Markus. “Vervolgens heb ik als hbo-student werken en leren gecombineerd bij Bongers Architecten. Op beide niveaus volgde ik de studie Bouwkunde.”

Ervaring

Markus: “In het begin werkte ik als tekenaar. Cees Bongers nam mij steeds vaker mee naar de bouw, om bouwvergaderingen bij te wonen. Al snel kreeg ik mijn ‘eigen’ projecten toegewezen: zelfs al toen ik nog studeerde!” Hij vervolgt: “Door steeds zelfstandiger grotere projecten te begeleiden, ben ik in mijn ervaring gegroeid.”

Contactpersoon

Inmiddels beleeft Markus veel voldoening aan het begeleiden van grotere projecten, van woningbouw tot utiliteitsbouw “De diversiteit maakt mijn werk uitdagend! Van idee tot uitvoering betrokken zijn: intensief contact met opdrachtgevers, de uitvoering begeleiden, bouwvergaderingen: noem maar op! We verzorgen met twee man de projectbegeleiding. We proberen daarbij de opdrachtgevers zoveel mogelijk aan één vaste contactpersoon te koppelen.”

Opdrachtgevers

Markus: “De helft van mijn werktijd ben ik onderweg. Ik ga veel op pad met opdrachtgevers, bijvoorbeeld om leveranciers te bezoeken. In het proces stap ik in ná de ontwerpfase. Zoals gezegd, heb ik veel klantcontact, maar ik werk ook aan de technische omschrijvingen voor de prijs- en contractfase. Uiteindelijk blijf ik betrokken tot na de oplevering: ik zorg dat alle details kloppen.”

Grote projecten

“Wij modelleren onze projecten met 3D BIM-software”, legt Markus uit. “Daardoor hebben we veel controle bij de ontwikkeling. Van tevoren kunnen we veel uitkristalliseren, waardoor de bouw heel efficiënt kan worden uitgevoerd. In het geval van grote projecten, met grotere bouwbedrijven, werkt dat zeer goed! Het is heel afwisselend en het geeft veel voldoening om iets te bouwen wat er op ‘papier’ staat: je ziet iets ontstaan!”

Klussen

Markus: “Het fijne van werken bij Bongers Architecten is de zelfstandigheid! Ik heb veel vrijheid en verantwoordelijkheid en ik ben veel op pad. Hier is geen hiërarchie en ons leuke en gezellige team bestaat uit allemaal specialisten!” Markus woont met zijn vrouw in Papendrecht. Ze hebben drie kinderen: twee jongens en één meisje. “En daar heb ik het best druk mee! Vroeger hield ik wat meer tijd over om te klussen, wat ik erg leuk vind om te doen. En in de tuin heb ik een vijver met koikarpers!”

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.