16-03-2023

Stagiair Gidon van Leeuwen: ‘Veel leren!’

Gidon van Leeuwen is twintig jaar oud en komt uit Sliedrecht. Hij is tweedejaarsstudent aan de Hogeschool Utrecht, waar hij Bouwen en Omgeving studeert. “Dat houdt meer in dan alleen Bouwkunde. We leren bijvoorbeeld hoe we bruggen en stadsindelingen kunnen ontwerpen. En we worden getraind in duurzame projecten en mobiliteit.”

stagiair-gidon-van-leeuwen

Gidon: “Mijn stage bij Bongers Architectenbureau is vooral een meewerkstage. Ik richt me op het tekenprogramma ArchiCAD. Dat is nieuw voor mij! Het bevalt goed, ik ben nog niet de snelste, maar ben al bezig met eigen uitwerkingen. Het doel is om projecten na te maken in het programma en daarmee de projectleider te ondersteunen. Ik werk ook mee aan het bepalen van materialen en detaillering. Met vragen kan ik eigenlijk bij iedereen terecht. Wanneer ik specifieke hulp nodig heb, ga ik naar Jan van Ginkel. Hij is technisch ontwerper.”

Nieuwsgierig

“Voor deze stage heb ik geen grote concrete opdracht van school”, vervolgt Gidon. “Ik moet een praktijkvraag en een onderzoeksvraag opstellen en beantwoorden. Die vragen moeten zo praktijkgericht mogelijk zijn: daarom wil ik eerst het werk en het bedrijf leren kennen.” Hij vervolgt: “Het is voor mij vooral leuk mee te gaan naar de bouwplaats en meer betrokken te zijn bij gesprekken tussen de architect en opdrachtgevers. Ik ben benieuwd hoe Sander Bongers zijn ideeën baseert op basis van de input van de opdrachtgever. Ik hoop hier meer over te leren in de komende weken!”

Stageplaats

De stap naar Bongers Architecten als stageplaats was soepel voor Gidon. “Het was eigenlijk best eenvoudig. Ik heb online gezocht naar architectenbureaus in de regio die me aanspraken en Bongers stond bovenaan mijn lijstje. Ik heb gebeld, Marjan gesproken en mijzelf kort voorgesteld. Nadat ik langs ben geweest, heb ik een uitgebreider gesprek gehad en was het geregeld. Het ging allemaal vrij vlot!”

Ontspannen sfeer

Gidon: “De sfeer op kantoor is heel ontspannen. De werktijden zijn soepel en ik voel geen druk. Vragen stellen kan altijd en de collega’s zijn erg open en gezellig. Ze helpen mij goed en ik voel me op mijn gemak. Wat mijn toekomst betreft: ik wil ook graag meer leren over de uitvoeringskant van het werk. Daarom hoop ik dat ik de kans krijg ook daar ervaring mee op te doen.”

Sportief

Gidon woont thuis bij zijn ouders met twee broers en een zus. Hij is zeer sportief: “Ja, ik houd van sporten! Zaalvoetbal en trainen in de sportschool. Maar ik ga ook graag met mijn vriendin op stap. En ik ben net terug van een skivakantie in Zwitserland. Met heel de familie, honderdtwintig Van Leeuwens! Dat is een jaarlijkse traditie en dit was de tweede keer dat wij als gezin meegingen. Skiën vind ik ook echt heel erg leuk!”

Ben jij op zoek naar een stageplaats voor het aankomend schooljaar? Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team van professionals? Werken bij Bongers Architecten betekent dat je dagelijks opdrachtgevers begeleidt naar ‘hun eigen Bongers’! Neem dan contact op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.