19-10-2023

‘Tekenen is mijn lust en mijn leven’

Soms vallen dingen precies op hun plaats. Dat is precies het geval voor Matthijs Lambers. Tijdens zijn studie Bouwkunde in Delft, werd hij geconfronteerd met een vervelende gezondheidssituatie. Na enkele jaren uit de roulatie te zijn geweest, deed de mogelijkheid zich voor bij ons aan de slag te gaan. Inmiddels voelt hij zich alweer vijf jaar op zijn plaats!

2231409 Bongers   Content 19 oktober 2023   NIeuwsoverzicht

Matthijs is 46 jaar oud en vertelt over de afgelopen jaren, waarin hij als interieur-vormgever begon en nu assistent-bouwkundig tekenaar is.

‘Vertrouwen van Cees’

“Het eerste contact liep via mijn jobcoach”, zegt Matthijs. “Op een verjaardag kwam zij Cees Bongers tegen en toen is de match ontstaan. Eerst heb ik gewerkt als interieur-vormgever. Dat heb ik hooguit een jaar gedaan, waarna ik de overstap naar assistent-bouwkundig tekenaar heb gezet. Cees stelde dat voor, omdat hij veel vertrouwen in mij had. Van Jan van Ginkel heb ik heel veel geleerd!”

‘Tekenen met Archicad is heel mooi’

“Archicad is het programma waar ik heel graag mee werk. Ik ben er erg mee in mijn nopjes, tekenen is voor mij echt mijn lust en mijn leven! Ik vind het mooi om met het programma te werken: ik kan een heel gebouw in de computer zetten. Architectuur heeft altijd een plekje in mijn hart gehad en ik vind het fijn dat ik daar nu mee bezig ben. Ik maak nu driedimensionale tekeningen en dat vind ik hartstikke leuk om te doen.”

‘Sporten maakt gelukkig’

Matthijs woont in het historische centrum van Dordrecht en werkt twaalf uur per week bij Bongers Architecten in Oud-Alblas. “Dat betekent met de waterbus en op de fiets door de polder.” Geen probleem, want hij sport fanatiek naast zijn werk. “Ik hou van hardlopen, schaatsen en snowboarden. Schaatsen doe ik op de vierhondermeterbaan in Breda. En het hardlopen is voorbereiding op halve marathons, of zoals laatst, tien Engelse mijl.”

‘Voorkeur voor blokkendozen’

In het werk gaat de voorkeur van Matthijs uit naar particuliere woningen. “Ik ben op dit moment bijvoorbeeld bezig met ‘een leuk gebouwtje’. Mijn smaak is ‘blokkendozen’: moderne villa’s! Maar ik teken ook wel bedrijfspanden. Hiervoor werkte ik aan een boerderij met schuur, dat was ook interessant. Mijn 3D-tekeningen zijn voorwerk, zodat de visualisator het kan renderen en het als visualisatie op de website kan plaatsen.”

‘Ik voel vertrouwen’

Matthijs: “Ik ben heel blij met het werk dat ik doe. Archicad zo goed mogelijk beheersen is een kwestie van veel oefenen en aan zo veel mogelijk projecten meewerken. Bij Bongers Architecten krijg ik die kansen en voel ik vertrouwen. Kubus draagt hier ook aan bij door een Archicad-licentie beschikbaar te stellen. Zij steekt met de licentie een helpende hand toe!”

‘Gezellig als hij er is’

Bij Bongers Architecten is iedereen blij met Matthijs. Marjan Bongers: “Het is tof om te zien hoe hij zich ontwikkelt. Matthijs is altijd present, het is gezellig en zijn doorzettingsvermogen is echt een bewonderenswaardig voorbeeld voor ons allemaal!”

Wil jij ook deel uitmaken van ons gevarieerde, gezellige en gedreven team? Kijk dan eens naar de vacatures op onze website.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.