06-10-2022

Uw eigen Bongers: de eerste stap

Tijdens de eerste stap van onze werkwijze schetsen we de weg naar het voorlopig ontwerp. Wanneer u als geïnteresseerde klant contact met ons opneemt, nemen we echt de tijd uw wensen en ideeën te inventariseren. Vaak krijgen wij vragen over heel het bouwproces. Wij geven graag uitleg!

We vertellen over het traject: hoe ziet onze werkwijze eruit? Wij hanteren daarin een duidelijke fasering. Op die manier krijgen opdrachtgevers een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten. In deze fase willen we ook bepalen of de potentiële opdrachtgever een passende klant is: het is vervelend wanneer we gaandeweg het traject iemand moeten teleurstellen, omdat er bijvoorbeeld geen wederzijdse klik is of het budget ontoereikend is. Kortom: we zoeken naar een goede onderlinge match!

Kennismaken

Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u als klant veel uitleg over onze manier van werken. Hoe zetten we tekeningen op, bijvoorbeeld? Tijdens dit gesprek maakt u ook kennis met de architect en wordt er inhoudelijk ingegaan op uw wensen. Dit gesprek vindt altijd plaats op ons kantoor, zodat u een zo goed mogelijk beeld krijgt van ons bedrijf en van wat we bieden. Tijdens dit gesprek kijken we samen met u naar de mogelijkheden die uw kavel biedt, maar wordt er nog geen ontwerp gemaakt. Het draait vooral om elkaar leren kennen en uw wensen in kaart brengen.

Offerte

Op basis van de informatie die we in dit gesprek opdoen, brengen we een offerte uit. Na akkoord op onze prijsopgave gaan we een tweede gesprek aan: het ‘startgesprek’. Nu worden de eisen van de opdrachtgever besproken. Waar moet de woning aan voldoen? Welke ruimtes wenst u? Wat vindt u belangrijk in een woning: waar wordt u gelukkig van? Met uw antwoorden gaat de architect aan de slag en maakt hij een voorlopig ontwerp. Dit voorlopig ontwerp wordt binnen enkele weken gepresenteerd!

Presentatie

Voor de presentatie van het voorlopig ontwerp maken we gebruik van 3D-tekeningen, handmatige schetsen en zetten we visualisatie software in voor de plaatjes. Deze opzet is natuurlijk niet gelijk in beton gegoten: op basis van de terugkoppeling van de opdrachtgever kan de architect nog aanpassingen doen. Op het moment dat akkoord is gegeven, wordt altijd vooroverleg ingediend bij de gemeente! Dit doen we om het proces sneller te laten verlopen. Zo voorkomen we dat we heel het ontwerp technisch uitwerken, maar de gemeente geen akkoord geeft op de plannen. Het is belangrijk in een vroeg stadium al met de gemeente om de tafel te zitten. Dat is de juiste volgorde om het project succesvol uit te werken!

Vervolgens volgen een aantal gesprekken of mailcontact op weg van het voorlopig naar het definitief ontwerp. Hier later meer over in ‘Uw eigen Bongers: deel 2’.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.