30-05-2022

‘Beelden zeggen meer dan duizend woorden!’

Het ontwerp van een architect verdient beter dan een ‘eenvoudige plattegrond’: bij Bongers Architecten maken we daarom al jaren gebruik van virtual reality om onze opdrachtgevers kennis te laten maken met onze creatieve ideeën

Projectleider Randy Sint Nicolaas vertelt over de unieke wijze waarop we een extra dimensie toevoegen aan onze ontwerpen. “Bij virtual reality denk je al snel aan mensen die met een ‘VR’ bril op totaal duizelig en gedesoriënteerd zich zwalkend door een ruimte bewegen. Dat is bij onze presentaties niet het geval! Tenminste: de ‘VR’ bril is extra. We hebben wel zo’n bril, maar doorgaans streamen we de presentatie naar een groot scherm.”

Virtueel

Randy: “Met behulp van de app BIMx zorgen we dat je virtueel door je ontwerp kan lopen! De toegevoegde waarde is dat we mensen virtueel meenemen in hun toekomstige omgeving. Dan bedoelen we niet alleen het huis, maar ook de omgeving. Zichtlijnen helpen de ruimtelijkheid inschatten. We benutten verschillende mogelijkheden om onze ontwerpen te presenteren. We geven onze klanten een VR-bril die op een smartphone kan worden gezet, de klant kan dan zelf in virtual reality door het ontwerp lopen en elk hoekje van het ontwerp kan ontdekken.

Origineel en aantrekkelijk

“Naast een een originele en aantrekkelijke wijze van presenteren”, vervolgt Randy, “biedt deze virtuele vorm ook inhoudelijke voordelen. De app, die in de loop der jaren voortdurend ontwikkeld, maakt het mogelijk om snel aanpassingen in een ontwerp te laten zien. Omdat we modellen verticaal en horizontaal kunnen doorsnijden, is het mogelijk nog een beter beeld tegeven.”

Acquisitiegesprekken

Randy: “Voor een architect werkt dit programma ideaal. Er is veel informatie beschikbaar en het lokt veel makkelijker reacties uit. Opdrachtgevers zijn door de visuele benadering beter in staat onder woorden te brengen wat ze van het ontwerp vinden. Het geeft veel meer de stijl van ontwerpen mee. En opdrachtgevers zijn snel onder de indruk: temeer een reden waarom we al tijdens acquisitiegesprekken gebruik maken van virtual reality beelden. Het ligt eraan hoe je het inzet: wij gebruiken virtual reality waar mogelijk!”

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.