11-01-2024

‘We blijven mooie projecten creëren’

Al wandelend met hond Boef, concluderen Marjan en Sander Bongers dat zij alweer sinds 2019 aan het roer staan van Bongers Architecten. “Voor mij is het dus een jubileumjaar”, zegt Marjan. Ze kijken terug op een productief 2023. “We hebben mooie projecten ontworpen, begeleidt en opgeleverd”, zegt Sander. “En ons team is uitgebreid met twee nieuwe collega’s”, vult Marjan aan. Sander: “Eigenlijk is het team met drie uitgebreid”, wijst Sander naar Boef, die kwispelend voor hen uit rent.

2231971 Bongers   Content januari 2024   NIeuwsoverzicht

Doelen & verwachtingen

Marjan: “Haha, ja we moeten de sfeermaker zeker benoemen. En we hebben in stijl afscheid genomen van Cees Bongers!” Marjan en Sander kijken tijdens hun ‘rondje met de hond’ terug op 2023 en benoemen hun doelen en verwachtingen voor het nieuwe jaar. Sander: “De invoering van de nieuwe Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen per 1 januari hebben zeker invloed op ons bedrijfsproces.”

Wkb & Omgevingswet

Hij vervolgt: “Wat betreft de Wkb, is vooral de overgang van gemeentelijk toezicht op de kwaliteit van opgeleverde projecten, naar controle door marktpartijen, een nieuwe situatie. Wat kunnen we verwachten? Naar aanleiding van een aantal pilotprojecten in 2023, proberen we ook in dit geval samenwerkingen met vaste partners op te zetten. Dat zorgt voor continuïteit en de kwaliteit die opdrachtgevers van ons verwachten.”

Opdrachtgevers ontlasten

Ook de overgang van bestemmingsplan naar omgevingsplan, voortvloeiend uit de nieuwe omgevingswet, heeft gevolgen voor opdrachtgevers. Sander: “Het wegwijs worden in de nieuwe omgevingswet en het passende ontwerpen maken binnen het omgevingsplan zien we als belangrijke diensten. Zo proberen we als Bongers Architecten de last voor opdrachtgevers te verlichten.”

Particulieren, zakelijk & projectmatig

Terugkijkend is Marjan trots op de opgeleverde projecten. “Zowel voor particulieren, de zakelijke markt áls projectmatige opdrachten hebben we onze kwaliteiten goed kunnen tonen. Het project Haarzicht in Vleuten was een bijzonder hoogtepunt, waarbij vijf villa’s in diverse stijlen werden ontworpen. Inmiddels zijn ze allemaal verkocht. En afwijkend van onze gangbare strakke ontwerpen, moet ook het bedrijfspand met de afgeronde hoeken genoemd worden!”

Transformatieprojecten

Sander: “De opdrachtgever had een wens voor een balustrade rondom het pand, waardoor we voor deze afgeronde hoeken hebben gekozen. Zo heeft het pand een frisse eigen uitstraling gekregen. Projectmatig hebben we ons nadrukkelijk gericht op transformatieprojecten. Die trend is ingegeven door de moeizame nieuwbouwmarkt: ook komend jaar blijven we inzetten op transformatieprojecten.”

Cliffhanger

Marjan: “Wat dat betreft, ligt er mooi nieuws in het verschiet, waar we eigenlijk nog weinig over kunnen vertellen.” “Behalve dat het een mooi transformatieproject betreft”, ligt Sander een tipje van de sluier op. Hij vervolgt: “We zoeken naar samenwerkingen met partijen die de potentie van zo’n transformatie inzien. Als architect kunnen wij van waarde zijn bij die ontwikkelingen: is een pand geschikt voor transformatie?”

Korte lijntjes

Marjan: “Daar komt ook een andere kwaliteit van Bongers Architecten om de hoek kijken. We hebben goede contacten met verschillende gemeentes. Die korte lijntjes willen we benutten. De haalbaarheid van een transformatieproject is redelijk vlot vast te stellen – de uitvoering vraagt door alle betrokkenen vaak wel een langere adem.” Ze vervolgt: “We zijn blij dat zakelijke opdrachtgevers ons steeds beter weten te vinden: dat willen we zeker doorzetten!”

Uitdagingen enthousiast aangaan

Het team van Bongers Architecten gaat de nieuwe uitdagingen met enthousiasme en frisse moed aan. Sander: “We blijven ons inzetten voor het creëren van mooie projecten, het zoeken naar het meest haalbare in samenwerking met alle partijen en het nastreven van reële doelen.” Marjan: “Kwaliteit waarborgen en opdrachtgevers tevreden stellen. En dat doen we met plezier en ondernemingsgeest. Dat is onze solide basis!”

Bent u benieuwd naar onze projecten? Neem dan contact met ons op of kijk op onze projectenpagina.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.