07-12-2023

‘Zeer tevreden over het huis én het bouwproces’

Joël Stuurman is bouwkundig projectleider bij Bongers Architecten. Hij heeft voor de vrijstaande woning van Erik Lameijer en zijn gezin in Hendrik-Ido-Ambacht de tekeningen én de complete projectbegeleiding verzorgd. Het was Joël’s eerste oplevering: Erik is zeer tevreden, zowel over zijn nieuwe huis áls heel het proces.

Lameijer

Joël: “Het is een mooi vrijstaand huis, in hedendaagse stijl!”

Een cirkelvormig proces

“Op basis van de schetsen van Sander Bongers heb ik de ontwerpen verder uitgewerkt en nam ik de leiding in het projectbeheer”, vertelt Joël. “In goede samenwerking met de opdrachtgever ben ik aan de slag gegaan. Vervolgens heb ik met de aannemer overleg gevoerd over de uitvoering. Het was een cirkelvormig proces, waarin ik terugging naar de tekentafel tot aan de wensen was voldaan.”

Soepel verlopen

Erik vult aan: “Alles verliep soepel. In tegenstelling tot de horrorverhalen die je soms hoort, verliep ons proces zonder grote problemen. We hebben ook geluk gehad met het weer en andere externe factoren. En de begeleiding van Joël was fantastisch!”

Ontwerp exact uitvoeren

Erik legt uit: “Het eerste schetsontwerp van Sander was direct ‘spot on’. We hebben slechts kleine aanpassingen gedaan, zoals de grootte en indeling van het huis. Bovendien vonden we het erg belangrijk dat de aannemer bij de uitvoering geen concessies zou doen aan het ontwerp van Sander Bongers. Volgens mij is dat aardig gelukt.”

Een efficiënt bouwproces

Joël: “We zijn steeds een slag dieper gegaan, tot een uitvoeringsgereed ontwerp. In combinatie met de opdrachtgever, aannemer, constructeur en installateur is alles uitgedacht. Onze directievoering was gericht op een efficiënt bouwproces, waarbij de uitvoering zo goed mogelijk aansloot bij de wensen.” Erik vult hem aan: “Na het ontwerp brak een nieuwe fase aan, waarin we op zoek gingen naar een geschikte aannemer die niet alleen de technische vaardigheden en expertise bezat, maar ook de visie van het project begreep en dat kon realiseren binnen ons vastgestelde budget en planning.”

Gekozen voor houtskeletbouw

“Bongers Architecten deed de suggestie voor een houten huis. Hoewel we aanvankelijk twijfelden, kozen we uiteindelijk toch voor houtskeletbouw, wat uitstekend uitpakte”, zegt Erik. Joël voegt toe: “In overleg hebben we gekozen voor Houtenhuizen.nu. Wij werken vaker met hen samen en zij hebben in twee weken tijd de houten draagconstructie als prefab systeem in elkaar gezet. Die snelheid is mede mogelijk omdat we van tevoren alles goed uitgedacht hebben.”

Conform planning verlopen

Erik: “De bouwperiode was intensief, maar verliep volgens plan. Begin november is het huis vrijwel compleet opgeleverd, nu worden de laatste dingen afgewerkt, zodat we er half december in kunnen trekken. Het is fijn dat het sanitair al is geïnstalleerd en dat de wanden zijn gestuct en gesaust in de juiste kleur. Zelf hoeven we alleen de vloer, de keuken en de stoffering te verzorgen.”

Betrokkenheid en teamwerk

Het werk van Joël zit er al op. “Wat mij betreft, is het goed verlopen. Ik had goed contact, met vriendelijke en meedenkende mensen. Samen met de aannemer was het een leuk driehoeksproces. We zijn er met z’n allen als een raket doorheen gevlogen! Ik ben blij met mijn eerste oplevering, waarbij de menselijke maat leidend was.”

Herkenbare signatuur

Tot slot benadrukt Erik de kenmerkende stijl van Bongers Architecten. Met bijzondere waardering voor Joël’s vastberadenheid het project volgens het ontwerp uit te voeren. Hij merkt op dat Joël niet terugschrikt op zijn strepen te staan wanneer dat nodig is. Dat zorgt voor een trouwe weergave van de oorspronkelijke visie. “Deze toewijding, gecombineerd met de esthetische en unieke signatuur van het architectenbureau, maakt hun werk onderscheidend.” Erik is zo tevreden over hun aanpak, dat hij het bureau al aan vrienden heeft aanbevolen. “Als ik het over kon doen, zou ik weer voor hetzelfde team kiezen.”

Bent u ook op zoek naar 'Uw eigen Bongers'? Neem dan contact met ons op!

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.