03-05-2024

‘Creativiteit en techniek combineren in een hecht team’

Het dagelijkse werk van onze technisch ontwerpers is gericht op het technisch uitvoerbaar maken van het creatieve ontwerp van de architect. Jan van Ginkel werkt al zo’n zes jaar bij ons, Julian Fiole maakt anderhalf jaar deel uit van ons team. Zij delen hun inzichten over hun werk en de samenwerking binnen het team.

Bongers Architecten - Jan en Julian

De technisch ontwerpers, of bouwkundig tekenaars, zijn enthousiast over de dynamiek in hun werk.

Het werk van een technisch ontwerper

“Elk project is uniek”, legt Jan uit. “Onze rol is de esthetische kenmerken van het ontwerp vertalen naar een technisch uitvoerbare tekening. Dat is in het geval van Bongers Architecten altijd maatwerk.” Julian: “Wij zorgen dat creatieve visies realiteit worden. Daarbij is bijvoorbeeld interactie met de aannemer belangrijk: iedere bouwer heeft specifieke kwaliteiten, die vaak aansluiten bij een specifiek project.”

De evolutie van technologie

“De transitie van 2D naar 3D modelleren heeft de manier waarop wij werken aanzienlijk veranderd. We proberen BIM te integreren en volgen continu de ontwikkelingen in onze branche,” zegt Jan. Julian merkt op dat hij, na zijn achtergrond bij een aannemer, de omschakeling naar een ander 3D-programma vrij vlot heeft gemaakt toen hij bij Bongers Architecten kwam werken.

Samenwerken en leren van elkaar

Samenwerking is essentieel in hun werk. “We sparren regelmatig en zijn betrokken bij het verbeteren van interne processen”, zegt Jan. Julian benadrukt het belang van hun gecombineerde inzichten: “Twee hoofden denken beter dan één, en de ervaring van Jan, in combinatie met mijn frisse blik helpt ons bij complexe technische vragen.”

Open sfeer en positieve energie

Beiden prijzen de bedrijfscultuur. “We zijn echt een team met z’n allen! We werken nauw samen en zijn betrokken”, stelt Jan. Julian voegt toe: “De open en verwelkomende sfeer, gecombineerd met veel positieve energie, maakt Bongers Architecten een fantastische plek om te werken. We zijn een hecht team, zowel op als naast de werkvloer.”

Ambities en toekomst

Over hun ambities zijn Jan en Julian duidelijk: ze streven naar continue verbetering binnen hun vakgebied. “Ik wil mijn kennis uitbreiden en bijdragen aan het verhogen van het niveau binnen Bongers Architecten”, zegt Jan. Julian sluit zich daarbij aan: “Ontwikkeling is cruciaal, zowel persoonlijk als voor het bedrijf!”

Vrijheid en verantwoordelijkheden

Jan en Julian hebben bewust gekozen voor een kleinschalig bureau als Bongers Architecten. Jan: “Het betekent meer verantwoordelijkheden en de vrijheid om innovatieve oplossingen te implementeren.” Julian: “Het versterkt onze teamspirit en zorgt voor een gezonde balans tussen vrijheid en uitdaging. En het is fijn om lokaal, dicht bij huis te werken.”

Sluit je aan bij ons team!

Ben jij een gedreven technisch ontwerper of bouwkundig tekenaar? Wil je deel uitmaken van een innovatief en hecht team? Bongers Architecten is op zoek naar talent zoals jij! Bezoek onze vacaturepagina. Jan en Julian, afsluitend: “Voor afgestudeerden en professionals die geïnteresseerd zijn in een carrière die creativiteit, techniek en een hecht teamverband combineert, biedt Bongers Architecten een dynamische en ondersteunende omgeving!”

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.