09-03-2023

‘We zijn erg tevreden over het resultaat’

De heer Boegheim en zijn echtgenote kochten in het begin van 2021 een stuk grond in Bergambacht. Om inspiratie op te doen voor het nieuwe huis doorkruisten ze Nederland en werd Pinterest veelvuldig bezocht. Via Pinterest kwamen ze uiteindelijk ook uit bij Bongers Architecten. Bongers Architecten maakt volop gebruik van dit ‘digitale prikbord’!

gevel huis Cees Boegheim
huis avond Cees Boegheim
huis Cees Boegheim

Finetunen op detailniveau

Het contact met Sander Bongers was goed, de offerte beviel en de ideeën werden uitvoerig besproken. “We hebben aan de knoppen gedraaid om ook op detailniveau te finetunen. Dat heeft een prachtig resultaat opgeleverd.” Aanvankelijk wilden de heer Boegheim en zijn vrouw een wit gestucte woning. “We hebben Sander toch nog een tweede ontwerp laten maken, uitgevoerd in een donkere steen: toen kon de vlag helemaal uit.”

Overtuigend ontwerp

Meneer Boegheim vindt het belangrijk dat je als opdrachtgever ook op detailniveau honderd procent overtuigd bent van het ontwerp. “We hebben veel contact gehad en elk deel van het ontwerp was overtuigend. Complimenten voor Sander, want hij voelt heel goed aan wat wij willen.” Inmiddels wonen de heer Boegheim en zijn partner in de moderne villa.

Advies en begeleiding

Boegheim: “Bongers Architecten heeft het ontwerp omgezet naar werktekeningen en heeft ons geadviseerd in de zoektocht naar een geschikte aannemer.” De keuze voor die aannemer werd uiteindelijk ook gemaakt op basis van de prijs en een onderling goed gesprek. “Vervolgens hebben wij de projectleiding in handen gelegd van Bongers Architecten. Markus van Dongen heeft dat goed opgepakt.”

Groot vertrouwen

Het vertrouwen in Bongers Architecten is groot. “Onze kennis van bouwkundige zaken is niet hoog, vertrouwen in goede begeleiding is dan erg belangrijk. We hebben een heel goed gevoel bij de begeleiding van Markus: zonder hem waren we echt verloren geweest.” Wij hebben weinig omkijken naar het proces gehad!”

Communicatief goed verzorgd

Dat bouwproces begon in december 2021 met het slaan van de eerste paal. “We zijn maandelijks betrokken bij de bouwvergaderingen. Communicatief was dat zeer goed verzorgd. Ook de uitdagingen, zoals de aanleg van de kelder in de natte bodem, zijn goed besproken. De bouw is goed verlopen. In de afbouw lopen we vooral tegen capaciteitsproblemen aan. Zaken waar Markus of Bongers Architecten geen invloed op hebben.”

voorkant huis Cees Boegheim

"We zijn erg tevreden over het resultaat.”

voorkant huis daglicht Cees Boegheim

Open voor vragen en suggesties

Tegelijk met de afbouw zijn ook een tuinarchitect en hovenier aan de slag gegaan. Daardoor is de fraaie woning in april echt ‘af’. “We zijn erg tevreden over het resultaat. Dat komt grotendeels door het ontwerp van Bongers Architecten en hun bouwbegeleiding.” Onderscheidend voor Bongers Architecten is dat ze altijd bereikbaar zijn. “Ze staan open voor vragen en suggesties. Ze voelen ons goed aan en denken pragmatisch en serieus mee, met kennis van zaken. Een goed voorbeeld is het hout aan de buitenkant van de woning. Wij zochten een goede houtsoort, bestand tegen vergrijzing. Bongers Architecten heeft veel suggesties gedaan en ons naar verschillende leveranciers gestuurd. Uiteindelijk hebben we daardoor de goede keuze kunnen maken!”

Bent u voor de ontwikkeling van uw eigen huis op zoek naar een goede architect die bovendien de bouwbegeleiding uit handen neemt? ? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.