26-01-2023

Sander en Marjan zetten volgende stap naar ‘eigen Bongers’

Marjan en Sander Bongers hebben de volgende stap gezet op weg naar ‘hun eigen Bongers’. Na de bedrijfsovername in 2018, is nu ook het bedrijfspand in hun bezit. De resterende aandelen die nog in het bezit van Cees Bongers waren, zijn deels overgegaan naar projectleider Markus van Dongen.

Sander en Cees
champagne
Markus en Sander

Cees Bongers heeft 35 jaar geleden Bongers Architecten opgericht. Na zijn ervaring in zowel de bouw, als een architectenbureau én als laatste als gemeentearchitect was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Steunend op zijn uitgebreide netwerk en mond-tot-mondreclame, ontwikkelde Bongers Architecten zich als architectenbureau, met een mooie mix van ontwerpen voor woningbouw en bedrijfspanden.

Gemeentelijk monument aan oude handelsring
Het huidige pand, aan de oude monumentale handelsring in Oud-Alblas, is een gemeentelijk beeldbepalend monument. Bongers Architecten bna houdt al sinds 2002 kantoor in dit prachtige historische pand. Sander: “De tijd is rijp om deze stap te maken. Het gevolg is dat wij nu eigenaar zijn van dit pand. Omdat we alweer twintig jaar verder zijn, kan het een opfrisbeurt gebruiken. Wij vinden het een mooi moment het pand klaar te maken voor de komende twintig jaar.”

Richten ons op styling en kleurstelling
“Onze plannen beginnen al een beetje vorm te krijgen”, vervolgt Sander. “Aan de buitenkant mag door de monumentstatus niet veel worden aangepast, in 2002 is dit pand in originele staat gerestaureerd. Wij willen het interieur ‘updaten’ naar de huidige tijd. De isolatie is in 2002 al goed verzorgd: wij richten ons op de styling, de kleurstelling en het meubilair. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten al bij binnenkomst een goed gevoel krijgen. Het pand is ook ons visitekaartje: het moet vertrouwen in de architect uitstralen! Daarnaast proberen we een fijne werkomgeving voor ons team te creëren. Bijvoorbeeld wat betreft akoestiek, zodat iedereen ongestoord kan werken.”

Emotionele overdracht
Cees: “Het pand is een speciale plek voor mij. Ik had mij niet voorgesteld dat de overdracht zo emotioneel zou zijn! Maar ik heb het volste vertrouwen dat Marjan, Sander en het team er iets moois van maken. En omdat ik nog steeds drie dagen in loondienst ben, blijf ik betrokken. Het is een reële angst dat ik in een ‘zwart gat’ val, door te stoppen bij Bongers Architecten bna. Ik heb namelijk een groot probleem met niets doen! Daarom heb ik naast mijn werk hier een aantal andere initiatieven ontplooid, in het kader van duurzaam, circulair en biobased bouwen.”

Betrekken bij keuzes
Ook op het gebied van de aandelen valt een verandering te melden. Sander: “Wij hebben destijds niet alle aandelen van mijn vader overgenomen.  Een deel van deze resterende aandelen zijn nu in handen gekomen van onze projectleider, Markus van Dongen.” Cees: “Ik vind het heel mooi dat zij Markus die kans bieden: hij werkt al bij ons zolang we dit pand hebben. Het motiveert ook!” Sander: “We betrekken Markus bij de keuzes de we maken. Samen met Marjan richt hij zich bijvoorbeeld op de mogelijkheden in de zakelijke markt.”

 Trots op zakelijke aanpak
“Het past in onze visie”, zegt Sander. “Cees is 35 jaar geleden alleen begonnen. Van lieverlee is het bureau gegroeid, terwijl het DNA van de persoonlijke benadering overeind bleef. Wij pakken het meer als team op: we delen de verantwoordelijken én de motivatie met elkaar. Ik heb veel bewondering dat pa het altijd in zijn eentje gedaan heeft!” Cees, tot besluit: “Ik ben trots hoe Marjan en Sander het zakelijk aanpakken. Ze maken er echt een mooi bedrijf van!”

Bent u op zoek naar 'Uw eigen Bongers'? Neem dan contact met ons op.

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.