13-07-2023

Architect in de dop

Bij Bongers Architecten bouwen we niet alleen aan huizen, maar bouwen we ook graag mee aan de toekomst van enthousiaste studenten. Regelmatig zijn ze te vinden bij ons op kantoor, zo ook Chanel Zimmerman (24) die bouwkunde studeert. Ze stelt zich voor en vertelt wat ze bij Bongers Architecten doet.

Afstudeerstagiair Chanel Zimmerman

Laatste fase

Chanel is bezig met de laatste fase van haar studie hbo-bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Op dit moment werkt ze vijf dagen per week aan haar afstudeeronderzoek. Chanel: “Ik doe onderzoek naar de invloed van de MPG-berekening in het ontwerpproces van transformatieprojecten. De MPG-score is een maatstaf voor de duurzaamheid van een gebouw en de gebruikte materialen.” MPG staat voor milieuprestatie gebouwen. Deze eis zal stapsgewijs scherper worden en in 2030 is de grenswaarde gehalveerd ten opzichte van het startjaar 2018. 

Toeval

Chanel kwam per toeval terecht bij Bongers Architecten als afstudeerlocatie. “Ik kwam op internet het architectenbureau tegen en na een bezoekje aan de website en social mediakanalen heb ik gelijk een brief gestuurd!” Gelukkig blijkt dat een goede keuze want haar onderzoekwerkzaamheden gaan goed en de sfeer valt haar in positieve zin op: “Ik ervaar een hele prettige sfeer op kantoor. Ik kan iedereen vragen stellen en elke collega is bereid even tijd vrij te maken voor me.”

Ambitie

Het vakgebied bevalt Chanel goed en ze wil hier ook graag in verder: “Ik heb de ambitie architect te worden. Waarschijnlijk ben ik rond november klaar met deze bachelor. In februari begint dan de premaster architectuur aan de Technische Universiteit Delft, waar ik graag mee wil starten.” Het is inspirerend om ook bij jonge studenten dat enthousiasme te proeven voor de architectuur.

Sportief

Naast haar studie en werkzaamheden bij Bongers Architecten is Chanel vaak sportief bezig. Chanel: “Ik vind het leuk om veel tijd te besteden aan sporten. Ik voetbal namelijk drie keer per week en in het weekend werk ik op een golfbaan!

Bongers Architecten staat open voor studenten die meer willen leren over ons mooie vak. Kijk voor meer inspiratie ook eens bij tweedejaars student Gideon die een meewerkstage voor zijn studie Bouwen en Omgeving bij ons deed. Of Ming en Michiel, twee derdejaars studenten bouwkunde die vertellen wat zij hebben geleerd tijdens hun stage.

Heb je ook interesse in een stageplaats bij Bongers Architecten? Neem gerust contact met ons op!

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.