27-10-2022

Samenwerken met de ‘steenmeesters’

Wij werken alweer ruim acht jaar samen met de ‘steenmeesters’ van MBI. Hun GeoStenen zijn voorzien van een natuurstenen toplaag. Het is een moderne gevelsteen die duurzaam wordt geproduceerd en bovenal zijn ze van toegevoegde waarde voor onze unieke ontwerpen, die we ook steeds vaker inzetten voor de zakelijke markt.

Stenen MBI

MBI is een familiebedrijf en staat voor ‘Van der Meijden Beton Industrie’. Nog steeds worden alle grote beslissingen in overleg met de familie genomen. Michael den Breems is negen jaar adviseur en acquisiteur bij MBI. Hij is onze contactpersoon bij MBI. Dit heeft een bestendige samenwerking opgeleverd tussen hem en onze projectleider Markus van Dongen.

Adviseren van architecten

Michael: “In het prille begin van onze samenwerking, was mijn contact met Bongers Architecten intensief. Mijn doel is het adviseren van architecten en projectontwikkelaars in projecten waar bijzondere gevels worden ontworpen: welke materialen en welke details zijn mogelijk voor verschillende doeleinden. De moderne steen sprak Bongers Architecten meteen aan en ze wisten er mooie tijdloze projecten mee te ontwerpen. Het ging door de jaren heen zo vanzelf, dat ik op een gegeven moment berichten kreeg waarin zij lieten doorschemeren dat ze wederom gebruik hadden gemaakt van onze stenen in een ontwerp.”

Look & feel

Markus: “Onze voorkeur naar de stenen van MBI heeft concreet met de uitstraling te maken. Ook voor onze zakelijke projecten zoeken we voortdurend naar een mooiere ‘look’. De materialen moeten de juiste ‘feeling’ hebben, die past bij ons ontwerp en signatuur. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de plint die we hebben toegepast bij het bedrijfspand van Altec. Dat is zowel een esthetische als een praktische afweging: waar gebruik je welk materiaal. De stenen van MBI hebben altijd iets eigens en zijn uniek. Bovendien zijn ze maatvaster en langer dan bakstenen, waardoor we in het ontwerp mooi met horizontale lijnen kunnen spelen!”

Energieneutrale productie

Michael: “Naast de esthetische component, is een groot voordeel dat onze stenen energieneutraal worden geproduceerd: er komt geen energieverslindende oven aan te pas. Onze GeoStenen worden gestort in een mal: het is een samenstelling van zand, grind, cement en water. Daar bovenop komt een centimeter dikke toplaag van zeer fijn natuursteengranulaat. Dit zijn hoogwaardige, kleurvaste materialen, met een geheel eigen uitstraling.”

Gunstige gebouwprestaties

Markus: “De gebouwprestaties zijn heel gunstig, met een lage MKI-score en een hogere GPR-score. Omdat de stenen afwijkend zijn van standaard bakstenen benadrukken ze onze signatuur. Dat willen we juist ook in onze ontwerpen van zakelijke panden naar voren laten komen. Het gaat vaak om de combinatie van materialen: de compositie moet in balans zijn. Dat betekent overigens niet dat deze GeoStenen per sé meer kosten. Wat ze wél doen, is de Bongers Stijl accentueren!”

Besluitvaardig en nuchter

Michael: “Onze samenwerking is heel ‘open’ en “direct”. Vaak weet ik precies waarnaar ze op zoek zijn in hun ontwerp. Een verbijzondering in de gevel of juist een specifiek detail bij een overstek. We spreken elkaars taal dat is belangrijk, het is goed om te weten dat ze altijd streven naar het beste voor hun opdrachtgever. De manier van werken van Bongers Architecten is zeer helder en doortastend. Ze zijn nuchter en no nonsense, onze relatie met hen is best uniek: ze maken dankbaar gebruik van onze adviezen.

Heel tevreden

Markus: “En op onze beurt geven wij bij onze opdrachtgevers ook de andere mogelijkheden van MBI aan: ze produceren ook tegels en stenen voor tuinen en opritten. Wat betreft het contact met Michael, vallen we vooral terug op zijn expertise wanneer we uitdagende ontwerpopgaven hebben.” Michael, tot slot: “Wij zijn heel blij met onze samenwerking met Bongers Architecten!”

Bent u benieuwd naar de manieren waarop we ook de zakelijke markt bedienen met onze ‘eigen’ Bongers ontwerpen? Kijk dan op onze zakelijke pagina of neem contact met ons op.

MBI stenen
ontwerp met MBI stenen

Contact

Dorpsstraat 48, 2969 AD  Oud-Alblas

0184 69 2171 info@bongersarchitecten.nl

Blijf up-to-date

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Volg ons

Volg ons op onze social media kanalen.